Με υβριστικούς χαρακτηρισμού και συνθήματα υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας βανδάλισαν άγνωστοι το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα.

Πιο συγκεκριμένα, οι πιστοί που κατέφθασαν στο ναό, για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή το πρωί αντίκρισαν συνθήματα στους τοίχους και τα σκαλοπάτια.

Από το περιεχόμενο προκύπτει, ότι οι βανδαλισμοί έγιναν ενόψει της εκδήλωσης, που πρόκειται να διεξαχθεί σήμερα στις 19:00 στην Ιερή Μονή Λαρίσης και Τυρνάβου, όπου θα αναγγελθούν οι θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το νομοσχέδιο σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Τα συνθήματα, μεταξύ άλλων ανέφεραν, «Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς», «Στο διάολο οικογένεια, θρησκεία και πατρίς», «Σ […] στον Ιερώνυμο, Είμαστε όλα gay», «Όχι στη βία, Ναι στη λεσβία», και άλλα παρόμοια.

Χαρακόπουλος: Τι κοινωνία θα παραδώσουμε στα παιδιά μας

Το περιστατικό σχολίασε στο Χ βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος ανεβάζοντας και φωτογραφίες από τον βανδαλισμό.

«Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές… Έτσι βρήκε το πρωινό φως τον Άγιο Αχίλλιο Λάρισας. Τι κοινωνία θα παραδώσουμε στα παιδιά μας!», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο X (πρώην Twitter).