Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τo 2023 ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας. Οι δύο καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη οι οποίες είχαν μόλις λίγες ημέρες διαφορά, «βούλιαξαν» τον θεσσαλικό κάμπο και τους κόπους μίας ζωής, αφήνοντας πίσω μόνο απώλειες, ανυπολόγιστες ζημιές, χωρία ερημωμένα, ανθρώπους σε καθεστώς φόβου και ανασφάλειας.

Οι εικόνες της περιοχής έπειτα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και στη συνέχεια της κακοκαιρίας Elias ήταν πραγματικά εικόνες αποκάλυψης, αποκαρδιωτικές και πρωτόγνωρες, ενώ ακόμη και σήμερα οι άνθρωποι στις πληγείσες περιοχές δεν έχουν καταφέρει να σταθούν στα πόδια τους και να αποκαταστήσουν τις ζημιές στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους. Δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα και προσπαθούν να μην χάνουν την ελπίδα τους, προσδοκώντας την ημέρα που όλα θα επιστρέψουν πάλι πίσω στην κανονικότητα.

Όπως ήταν επόμενο, λοιπόν, εφόσον τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο, έτσι και οι φετινές γιορτές για τους πληγέντες ήταν αλλιώτικες από όσες έχουν ζήσει στο παρελθόν, καθώς η «σκιά» της καταστροφής του Σεπτέμβρη είναι ακόμη παρούσα και οι μνήμες όσων συνέβησαν παραμένουν νωπές, ζωντανές. Ακριβώς για αυτό, η Nestlé Ελλάς αποφάσισε να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό τους τα φετινά Χριστούγεννα και μέσα από τη συνεργασία της με την Τράπεζα Τροφίμων να προσφέρει προϊόντα τα οποία θα καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας.

Μία σπουδαία προσφορά που δίνει προτεραιότητα σε παιδιά και άτομα της τρίτης ηλικίας

Τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή που μας υπενθυμίζει κάθε χρόνο να στρέφουμε την προσοχή μας στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και χρειάζονται τη βοήθεια και τη στήριξή μας, ενώ το ίδιο επιδιώκει να κάνει και η Nestlé Ελλάς μέσα από τη μεγάλη προσφορά της στους κατοίκους της Θεσσαλίας. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Nestlé Ελλάς πραγματοποιεί μία κίνηση προσφοράς, αφού για πάνω από δύο δεκαετίες στηρίζει ανελλιπώς το σπουδαίο έργο της Τράπεζας Τροφίμων, καλύπτοντας επισιτιστικές ανάγκες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, συνανθρώπων μας οι οποίοι βρίσκονται υπό δυσμενείς συνθήκες.

Ειδικότερα όσον αφορά στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Θεσσαλίας, η Nestlé Ελλάς ήταν κοντά τους ήδη από τις πρώτες ημέρες αμέσως μετά το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας, αλλά και τους δύσκολους μήνες που ακολούθησαν, προσφέροντάς προϊόντα, νερά και ήδη πρώτης ανάγκης με τη βοήθεια της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλίας, σε μεγάλες πόλεις όπως η Καρδίτσα, ο Βόλος, η Λάρισα και τα Τρίκαλα. Μάλιστα, συγκεκριμένα την παρούσα περίοδο η Nestlé Ελλάς πρόσφερε στους πληγέντες δύο τόνους δημητριακά πρωϊνού Nesquik, δίνοντας έτσι προτεραιότητα στα παιδιά της Θεσσαλίας, αλλά και περισσότερες από 70.000 κούπες ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, δηλαδή ποσότητες ικανές να καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων για το διάστημα ενός έτους.

Μιλώντας για αυτή τη σπουδαία κίνηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, ανέφερε πως, «στη Nestlé Ελλάς πιστεύουμε πως σε περιόδους κρίσης, πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, καλλιεργώντας έτσι την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Με αυτή μας την ενέργεια θέλουμε να προσφέρουμε τη στήριξη μας στους ανθρώπους της Θεσσαλίας, ειδικά στα παιδιά και τους ηλικιωμένους και να διευκολύνουμε με τον τρόπο που εμείς μπορούμε την καθημερινότητά τους».

Η Τράπεζα Τροφίμων που εξασφαλίζει ένα πιάτο ζεστό φαγητό σε όλους όσους το έχουν ανάγκη

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως δίχως την πολύτιμη βοήθεια της Τράπεζας Τροφίμων η Nestlé Ελλάς δεν θα είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει την προσφορά της προς τους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Θεσσαλίας, αφού η συγκεκριμένη μη κερδοσκοπική οργάνωση είναι αυτή η οποία διαχειρίζεται μεγάλες δωρεές τροφίμων και τις μετατρέπει σε ένα πιάτο ζεστό φαγητό για τους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Τροφίμων που αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό της κοινωνίας των πολιτών, ξεκίνησε την λειτουργία της το 1995 και είναι ο 1ος φορέας στην Ελλάδα που έχει ως σκοπό την καταπολέμηση της πείνας, αλλά και τον περιορισμό της άσκοπης σπατάλης τροφίμων. Από τότε μέχρι και σήμερα, διαχειρίζεται δωρεές τροφίμων από προμηθευτές και με αυτόν τον τρόπο παρέχει δωρεάν φαγητό σε συσσίτια, ιδρύματα και γεύματα αγάπης, θέλοντας να υποστηρίξει έμπρακτα συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και δεν έχουν πρόσβαση σε πολύ βασικά αγαθά. Στη χώρα μας συγκεκριμένα λειτουργούν επτά Τράπεζες Τροφίμων, οι οποίες μόνο μέσα στο 2022 διακίνησαν 2.172 τόνους προϊόντων για περίπου 112.000 ανθρώπους, για περισσότερα από 324 συσσίτια και ιδρύματα.

Μάλιστα, σχετικά με την πρόσφατη, μεγάλη προσφορά της Nestlé Ελλάς, ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Τροφίμων, Δημήτρης Νέντας, επεσήμανε πως, «η Nestle Ελλάς μας δίνει κάθε χρόνο προϊόντα για να μπορούμε και εμείς να εξυπηρετούμε τους ανθρώπους που περιμένουν την βοήθειά μας. Ιδιαίτερα το 2023, ανεξάρτητα από την υπόλοιπη βοήθεια που μας παρείχαν, είχαμε προϊόντα από τη Nestlé, εμφιαλωμένο νερό, και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των πλημμυροπαθών συνανθρώπων μας στη Θεσσαλία».

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως η ελπιδοφόρα, συστηματική συνεργασία της Nestlé Ελλάς με την Τράπεζα Τροφίμων, η οποία διαρκεί εδώ και είκοσι χρόνια, σηματοδοτεί την προτεραιότητα που δίνει η εταιρεία σε σημαντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες οι οποίες συμβάλλουν έμπρακτα στην ευημερία των κοινοτήτων, αλλά και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων, όπως είναι η επισιτιστική ανασφάλεια.