GRACE: ουσιαστικό / ρήμα, γένους θηλυκού | Ετυμολογία: η χάρις, η ευχαριστία / τιμώ, κοσμώ 

Έχοντας διατελέσει πολλά χρόνια ως editor in chief σε διεθνείς τίτλους γυναικείων περιοδικών με θεματολογία κυρίως τη μόδα αλλά και με κοινωνικό χαρακτήρα, διατηρώ την πεποίθηση πως το πιο ηδονικό στάδιο εργασίας είναι η δημιουργία πρωτογενών τίτλων. Είμαι βέβαιη πως τίποτα δεν συγκρίνεται, από εκδοτικής πλευράς, με τη δημιουργία ενός brand, τη σύλληψη μιας πρωταρχικής ιδέας που ξέρεις πως σαν μια ιδιοφυή και πρωτότυπη συνταγή φαγητού θέλει συγκεκριμένα συστατικά και μαεστρία στο ψήσιμο, για να είναι ένα μικρό αριστούργημα.

Η χώρα μας, εκτός των αναρίθμητων καλλονών της και των ιδιόρρυθμων πατριωτών της είναι ξεχωριστή και ως προς  το αναγνωστικό κοινό της!  Περιοδικά-κολοσσοί που είναι τα πλέον ευπώλητα στο εξωτερικό, εδώ έχουν αποτύχει. Η Ελληνίδα είναι απαιτητική, πολυάσχολη, καθώς θέτει ως προτεραιότητα την οικογένειά της, την καριέρα της και στο τέλος τον εαυτό της. Η μόδα δεν έχει την πρώτη θέση στα ενδιαφέροντά της, απλώς είναι ένας τρόπος να εκφράσει τον εαυτό της, να ανεβάσει την ψυχολογία της και περιστασιακά την αυτοπεποίθησή της. Είναι αναγνώστρια άκρως συναισθηματική, ψάχνει την πραγματικότητα και τον ρεαλισμό στα κείμενα που διαβάζει, απεχθάνεται τους ξένους όρους αντιλαμβάνεται αμέσως πως κάτι είναι παρατραβηγμένο για την ψυχοσύνθεσή της και εντελώς ξενόφερτο για το στιλ της.

«Η Ελληνίδα είναι απαιτητική, πολυάσχολη, καθώς θέτει ως προτεραιότητα την οικογένειά της, την καριέρα της και στο τέλος τον εαυτό της».

Έτσι, το προσπερνά ξεφυλλίζοντας και πάει παρακάτω. Η ομορφιά την ενδιαφέρει μεν αλλά και πάλι με μέτρο, απέχοντας παρασάγγας από τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες μακιγιάζ που δεν την αγγίζουν καν, ενώ έχει καταλάβει παρά πολύ καλά πως τα επικοινωνιακά τρικ της δίαιτας που δημοσιεύονται στα περιοδικά δεν λειτουργούν έτσι απλά.

Αντίθετα εστιάζει σε συνεντεύξεις μακριά από τυπικά κλισέ, αληθινές ιστορίες, μαρτυρίες πραγματικών ηρωίδων γυναικών και ανδρών που ζουν και παλεύουν δίπλα μας, γυναίκες – μητέρες, νικήτριες της ζωής με ένα μήνυμα που θα μεταφέρουν στις υπόλοιπες γυναίκες. Και φυσικά ποιος δεν θα σαγηνευτεί όταν διαβάζει κάποιες υπέροχες ιστορίες;

Ένα περιοδικό χωρίς τις κατάλληλες και ακόμα πιο κατάλληλα προσεγγίσιμες, από ειδική σκοπιά, ιστορίες είναι σαν ένας παραμυθάς που ξέρει να λέει μόνο ένα παραμύθι.

Γενικά, ό,τι φαίνεται σαν έτοιμη συνταγή ξένου περιοδικού που λειτουργεί και που αγαπιέται στο εξωτερικό, εδώ, στο εσωτερικό, στην απόλυτη μεταφορά τους τις περισσότερες φορές συμβαίνει το αντίθετο.

«Τα περιοδικά είναι ανάσες στον χώρο και στον χρόνο».

Η Ελληνίδα είναι μια μοναδική περίπτωση αναγνώστριας η οποία και θέλει και απαιτεί πλέον πρωτογενές ελληνικό υλικό. Μέσα σε ένα περιοδικό που έχει επιλέξει να διαβάσει, έχει μάθει να διεκδικεί όλο και περισσότερα άρθρα που φτιάχτηκαν από Έλληνες ειδικούς αποκλειστικά για αυτή. Για το στιλ της για την υγεία της, την επιμόρφωσή της αλλά και για το ταξίδι του νου της, για τη μοναδική απόδραση που πρέπει ένα γυναικείο περιοδικό να της προσφέρει, καθώς τα αυθεντικά περιοδικά δεν αντικαθίστανται με τίποτα. Είναι το μοναδικό ντοκιμαντέρ που πλάθει ο καθένας μας όταν πλανάται ελεύθερα το μυαλό του, όταν ξεστρατίζει η φαντασία του, διαβάζοντας υπέροχες ιστορίες και βλέποντας υπέροχες εικόνες.

Τα περιοδικά είναι ανάσες στον χώρο και στον χρόνο, ανάσες καθαρού αέρα και συμπυκνωμένων διασταυρωμένων γνώσεων, μα πάνω από όλα είναι υπέροχες αφηγήσεις που φτιάχνουν κάποιοι αθεράπευτα ονειροπόλοι, λάτρεις του χαρτιού, όπως εμείς. Υπέροχες, χρωματιστές, αιθέριες εξιστορήσεις για υπέροχες, μοναδικές γυναίκες όπως με σεβασμό πρέπει να τις αντιμετωπίζει η εκδοτική ομάδα.

Όταν ψάχναμε τη συνταγή του «GRACE», ενός περιοδικού που για τους λίγους που το ετοιμάζαμε εδώ και έξι μήνες είχαμε προλάβει ήδη να το αγαπήσουμε και ξέραμε σε ποια μονοπάτια να βαδίσουμε.

Δεν υπογράφω άρθρο σε κανένα περιοδικό που θα τυπωθεί, εάν πρώτα δεν αρέσει σε εμένα ως αναγνώστρια, εάν δεν με ενδιαφέρει προσωπικά, δεν με αγγίξει στο συναίσθημα, δεν έχει κάτι ενδιαφέρον να μου αφήσει ως αποτύπωμα για σκέψη. Αναλογίζομαι αυτόματα τη γυναίκα που θα το απορρίψει, γιατί πολύ απλά δεν θα την προσεγγίσει. Ακόμα και οι σελίδες της μόδας θα ήθελα να έχουν πάντα κάτι που να με εκτινάξουν σε ένα ταξίδι της φαντασίας μου, εάν είναι δυνατόν.

«Ιδανικά θα ήθελα οι αναγνώστριες να βυθιστούν στην υπέροχη περιπλάνηση και στη χαλάρωση που προσφέρει το «GRACE»».

Έχω τόσα πολλά να πω για το «GRACE» που κυκλοφορεί με «Το Βήμα της Κυριακής» αλλά και για το GRACE.gr που σε λίγες μέρες θα βρίσκεται και αυτό στον αέρα.

Κάτι πολύ σημαντικό, ωστόσο, που καθόρισε από την αρχή την κατεύθυνση του ήταν η απόλυτη ισορροπία στην αισθητική, στον λόγο, στη θεματολογία στο προφίλ της γυναίκας που απευθύνεται και πολλές φορές έπρεπε να την κάνω εικόνα ως προς ποια μοιάζει για να την έχουμε οικεία στο μυαλό μας.

Μια γυναίκα που αγαπά και σέβεται το κύρος που φέρει η ιστορική εφημερίδα, ορόσημο στη χώρα μας, το «Βήμα» και θα καταλάβει πως ένα περιοδικό που τη συνοδεύει πρέπει να μην έχει ξενόφερτο υλικό και DNA, αλλά να είναι αυθεντικά ελληνικό, φτιαγμένο σαν φόρεμα που φτιάχτηκε από ελληνικά χέρια ειδικά για αυτήν, πάνω στο κορμί της. Αυτή είναι η υπέρτατη πολυτέλεια και μόνο έτσι θα γίνει άμεσα αγαπητό.

Ιδανικά θα ήθελα οι αναγνώστριες να βυθιστούν στην υπέροχη περιπλάνηση και στη χαλάρωση που προσφέρει το «GRACE».

Τις προσκαλώ να έρθουν μαζί μας στο ίδιο μήκος κύματος και να λατρέψουν τις ιστορίες του, ο άσος στο μανίκι του, είναι ένας δυνατός αφηγηματικός λόγος και η δημιουργία εξαιρετικών ιστοριών, συνοδευόμενες από αυθεντικές εικόνες.

GRACE, ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ