Η Kia, πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση, προσφέρει μια πλήρη γκάμα μοντέλων που συνδυάζουν αρμονικά την πολυτέλεια, την ποιότητα, την πρακτικότητα και τις επιδόσεις, με τη βιωσιμότητα. Μεταξύ τους ξεχωρίζει το Sportage Plug-In Hybrid, το μοντέλο που θα σας εμπνεύσει να δείτε διαφορετικά τις μετακινήσεις σας.

O θρύλος εξηλεκτρίστηκε 

Το Kia Sportage PHEV, με 78 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας είναι το αυτοκίνητο που οδηγείται ως ένα κανονικό ηλεκτρικό μέσα στην πόλη και κάνει εύκολη την καθημερινότητα σας, με την ευελιξία, την ευρυχωρία και την αθόρυβη κύλιση. Με μηδενικές εκπομπές ρύπων και κατανάλωση καυσίμου, μπαίνει καθημερινά στο Δακτύλιο της Αθήνας και δεν επιβαρύνεται με Τέλη Κυκλοφορίας. Αλλά ταυτόχρονα μπορεί να ανταπεξέλθει με άνεση σε όλες τις μακρινές και τις εκτός δρόμου εξορμήσεις σας χάρη στη μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς, το αυτόματο κιβώτιο και την υβριδική ισχύ των 265 ίππων. Εξοπλισμένο με διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, σχεδιασμένα για τις διαφορετικές συνθήκες που θα αντιμετωπίσετε, είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για κάθε καιρό και κάθε έδαφος. Το All Terrain Mode προσφέρει άνεση και ασφάλεια σε δύσβατες διαδρομές ή ακόμα και σε αναπάντεχες δυσκολίες λόγω των καιρικών συνθηκών.

Εκτός από την Plug-In Hybrid έκδοση, η πολυσυλλεκτική γκάμα κινητήρων 1.600 κ.εκ περιλαμβάνει τρεις ακόμη προτάσεις. Μια με σύστημα 48V Hybrid που προσφέρει επιλογή ισχύος 136, 150 και 180 ίππων και μια υβριδική έκδοση με ισχύ 230 ίππων.

Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Το μοντέλο που ψηφίστηκε από τους Έλληνες δημοσιογράφους ως το Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2023, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τη φιλοσοφία «Opposites United» και ξεχωρίζει για τη μυώδη, σπορ και επιβλητική του εμφάνιση. Και αν αυτό δεν σας είναι αρκετό, η έκδοση GT – Line με ακόμα πιο σπορ χαρακτηριστικά, σίγουρα θα ικανοποιήσει τις αισθητικές σας απαιτήσεις. Στιβαρό και εντυπωσιακό, είναι ταυτόχρονα ένα κλασικό SUV αλλά και ένα αυτοκίνητο που εκφράζει με την εμφάνισή του την τεχνολογική καινοτομία της Kia.

Η προσέγγιση της Kia στη βιώσιμη μετακίνηση είναι καθολική. Η τεχνολογία ηλεκτροκίνησης μηδενικών εκπομπών ρύπων συνδυάζεται με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά για την καμπίνα. Αποπνέει premium αύρα ενώ προσφέρει ένα απόλυτα ψηφιακό περιβάλλον και state of the art τεχνολογίες ψυχαγωγίας που θα ικανοποιήσουν όλους τους επιβάτες σε κάθε διαδρομή. Το Kia Sportage δεν κάνει κανέναν συμβιβασμό στην άνεση και προσφέρει κορυφαίους χώρους στο σαλόνι του με 95,5εκ. χώρο για τα πόδια, 99,8 εκ. αέρα για το κεφάλι των πίσω επιβατών και 540 λίτρα χώρο αποσκευών.

Τεχνολογία που σας νοιάζεται

Το σύστημα Navigation Smart Cruise Control της Kia είναι ο ψηφιακός συνοδηγός σας. Χρησιμοποιώντας τις live ενημερώσεις και πληροφορίες σας καθοδηγεί στον προορισμό σας από τη βέλτιστη διαδρομή για να κερδίζετε χρόνο, να μη σπαταλάτε ενέργεια και να είστε ασφαλείς κάτω από όλες τις συνθήκες. Η προσοχή που δίνει η Kia στην ασφάλεια των αυτοκινήτων της φαίνεται και από το γεγονός ότι επέλεξε να εξελίξει η ίδια την ομπρέλα συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας της οδήγησης (ADAS), με την οποία εξοπλίζεται το Kia Sportage. Μερικά από αυτά είναι το σύστημα προειδοποίησης απόσπασης προσοχής οδηγού (Driver Attention Warning), το σύστημα αυτόματης πέδησης για την αποφυγή σύγκρουσης σε διασταύρωση με αντιθέτως κινούμενο όχημα (Forward Collision Avoidance Assist Junction) και το E-Call για άμεση κλήση του πανευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.

Επιπλέον, το Kia Connect σας κρατά συνδεδεμένους με το αυτοκίνητο σας και δίνει την δυνατότητα εξ αποστάσεως ελέγχου μέσω του smartphone σημαντικών λειτουργιών, όπως του κλιματισμού, της φόρτισης, του κλειδώματος, αλλά και τον εντοπισμό της θέσης του.

Το Kia Sportage Plug-in Hybrid είναι η έμπνευση που θα εμπλουτίσει την καθημερινότητα σας με στοιχεία που δεν φανταζόμασταν να υπάρχουν στο μέλλον της ηλεκτρικής αυτοκίνησης.