«Level-up|G4A: Αναβαθμίστε την ιδέα σας, στο επόμενο επίπεδο!», διαβάζουμε με την είσοδό μας στη σχετική ιστοσελίδα της Bayer Ελλάς. Φέτος, αυτός ο παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στον χώρο της Υγείας και της Αγροδιατροφής, συνεχίζει τις ποικίλες προσπάθειες για την ανάδειξη της καινοτομίας, με το ανανεωμένο Level-up| G4A.

Θυμίζουμε ότι, πρόκειται για μία πρωτοβουλία που τρέχει για 3η συνεχή χρονιά με στόχο την υποστήριξη και συμβουλευτική ερευνητικών ομάδων και νεοφυών επιχειρήσεων στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, οι οποίες μπορεί να αναπτυχθούν είτε οργανικά είτε μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης στους κλάδους της Υγείας και της Γεωργίας/Αγροδιατροφής.

Πιστή λοιπόν στο ραντεβού της με ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η Bayer Ελλάς ανακοίνωσε την έναρξη καταβολής αιτήσεων για το ανανεωμένο της πρόγραμμα Level-up|G4A.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος με το όνομα Incubator αφορά σε πανεπιστημιακές ομάδες και ομάδες ερευνητών από τους κλάδους της Υγείας και της Αγροδιατροφής, που θέλουν να εξελίξουν μία καινοτόμο ιδέα σε επιχειρηματική πρόταση. Ο δεύτερος άξονας, ο Accelerator, αφορά  σε νεοφυείς επιχειρήσεις από τους κλάδους της Υγείας και της Γεωργίας που βρίσκονται σε pre-seed/ Seed επίπεδο.

Από το 2021 όπου και ξεκίνησε αυτή η δράση, 14 νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει τους δύο κύκλους του προγράμματος, έχοντας έρθει σε επαφή με σημαντικούς εταίρους του οικοσυστήματος, εντός και εκτός χώρας. Περισσότερα για αυτές τις επιχειρήσεις μπορείτε να βρείτε εδώ.

Όσο για το νέο 3ο κύκλο του προγράμματος,  θα επιλεγούν το πολύ δέκα υποψήφιοι από αυτούς τους δύο άξονες, που θα πρέπει να καταθέσουν μία ιδέα ή ένα προϊόν. Ποιες είναι τώρα οι προϋποθέσεις;

Η μία και βασική είναι η πρότασή τους να απαντά στις παρακάτω 5 θεματικές:

  1. Διαχείριση της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου
  2. Διαχείριση των διαταραχών όρασης που οφείλονται σε εκφυλιστικές νόσους της ωχράς κηλίδας
  3. Πρόληψη και διαχείριση του καρκίνου του προστάτη
  4. Εφαρμογές και εργαλεία που υποστηρίζουν την Αναγεννητική Γεωργία
  5. Εκπαίδευση και ενημέρωση των παραγωγών στις νέες τάσεις

Για περισσότερες λεπτομέρειες αυτών των θεματικών, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τι παρέχει το πρόγραμμα Level-up | G4A

Τόσο οι νεοφυείς επιχειρήσεις, όσο και οι επιστημονικές ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε υπηρεσίες Mentoring και Συμβουλευτικής από εξειδικευμένα, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, αλλά και συμμετοχή σε τρίωρα σεμινάρια και ανοικτές συζητήσεις αναφορικά με την ανεύρεση χρηματοδότησης, την κατάρτιση business plan, το branding, τον στρατηγικό σχεδιασμό και τη δημιουργία μίας επιτυχημένης ομάδας.

Δήλωσε σήμερα κιόλας ενδιαφέρον

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων  θα ολοκληρωθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2023, με την έναρξη του τρίτου κύκλου του προγράμματος να είναι στις αρχές του 2024 και την τελείωσή του τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου. Σημειώνεται ότι κατά την ολοκλήρωση του Level-up|G4A Accelerator, μία από τις νεοφυείς επιχειρήσεις του προγράμματος θα είναι η τυχερή, προφανώς πιο ικανή βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, για να λάβει χρηματικό έπαθλο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά και η Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς και Υπεύθυνη του προγράμματος Level–up|G4A για την Ελλάδα, Σόνια Μουσαβερέ, «Η Bayer Ελλάς ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων ιδεών, που μας φέρνουν πιο κοντά στο όραμα μας ‘’Υγεία και Τροφή για όλους’’. Το πρόγραμμα Level-up | G4A έρχεται να προσφέρει τα εφόδια εκείνα που χρειάζονται για ανάπτυξη και συνεχή εξέλιξη, τόσο των νεοφυών επιχειρήσεων, όσο και των εξαιρετικών ερευνητικών ομάδων της χώρας μας, ώστε να αναδειχθεί περισσότερο το Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Άλλωστε, για να ανταποκριθούμε σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, χρειαζόμαστε καινοτόμες λύσεις και αυτές μπορούν να επιτευχθούν, μόνο μέσω της ουσιαστικής και αποτελεσματικής συνεργασίας.»

Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία αυτή στο https://www.bayer.com/el/gr/innovation/level-upg4a