«Σας καλησπερίζω σε αυτήν την παράδοξα χρονικά και χωρικά συνέντευξη για τη ΔΕΘ. Για αυτό φυσικά ευθύνεται ο κύριος Μητσοτάκης ο οποίος επέλεξε, αντίθετα με ότι συμβαίνει συνήθως να παρουσιαστεί τελευταίος χρονικά στη ΔΕΘ στερώντας μας τη δυνατότητα να απαντήσουμε στα λεγόμενα του.

Παρακολουθούμε ένα συνεχές αποτυχιών του επιτελικού κράτους. Το επιτελικό κράτος είναι ουσιαστικά ένα περίβλημα κέντρου εξουσίας που ενδιαφέρεται μόνο για την εξουσία του», ανέφερε στην αρχή της συνέντευξης Τύπου  ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφήνοντας αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση Βήματος στον Νίκο Ανδρουλάκη:  Κύριε πρόεδρε θα ήθελα να σας πάω στις διαδικασίες στην Kεντροαριστερά. Ποιον είναι το μήνυμα από τη συμμετοχή και τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώτο γύρο; Πόσο δυσκολεύει ο στόχος της 2ης θέσης μετά τις εξελίξεις αυτές για το κόμμα σας; Υπάρχει κάποιο μήνυμα για τη αναζήτηση του καινουργιου;

Απάντηση: Είναι θέση αρχής για μένα να μην πω τίποτα για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την Κυριακή. Αν θέλετε μετά την Κυριακή. Έχω προσωπική εμπειρία τι σημαίνει εμπλοκή τρίτων κομμάτων σε εσωκομματικές διαδικασίες ακόμα και με παρακρατικούς τρόπους. Και μιλώ για την παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ πριν την εκλογή μου ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επειδή θέσατε το θέμα της συμμετοχής. Το ΠΑΣΟΚ με κορονοϊό, με αυστηρά μέτρα, με 8% είχε συμμετοχή 270.000 ανθρώπων. Στον ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν οι μισοί. Το άθροισμα όλων των υποψήφιων είναι ο αριθμός των δικών μου ψήφων τη δεύτερη Κυριακή. Η διαδικασία τον Δεκέμβριο του 2021 είχε πολλαπλάσιο αποτύπωμα. Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρέπει να βρουν τον δρόμο τους για να υπάρξει συζήτηση και διάλογος.

Το μήνυμα μου σε κάθε προοδευτικό δημοκράτη πολίτη είναι να αγωνιστούμε μαζί για να αλλάξει η πατρίδα μας πορεία. Για να βρεθεί η προοδευτική δύναμη που στις επόμενες εκλογές θα νικήσει τη ΝΔ. Στόχος μας είναι οι θέσεις μας για όλα τα θέματα να γίνει το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μας. Η ισχυρή σοσιαλδημοκρατία μπορεί να οδηγήσει την πατρίδα μας σε ένα καλύτερο μέλλον.

Παντελής απουσία του κράτους

Τους τελευταίους μήνες είχαμε τα Τέμπη, φωτιές, εκρήξεις στην Αγχίαλο, την καταστροφή στη Δαδιά και την Θεσσαλία, μια καταστροφή που είναι τομή στην ιστορία της χώρας, είπε ο κ. Ανδρουλάκης και έκανε λόγο και για θέματα «καθημερινής ασφάλειας», καθώς όπως σημείωσε «Αν υπήρχε ένα κράτος που παρήγαγε ασφάλεια και προστάτευε τον πολίτη δεν θα είχαμε τη δολοφονία έξω από Ν. Φιλαδέλφεια όπου νεοναζί από την Κροατία έφτασαν στο γήπεδο ανενόχλητοι. Αν είχαμε κράτος ίσως σήμερα να ζούσε και ο Αντώνης Καριώτης» συμπλήρωσε.

«Και βέβαια αυτά που βλέπουμε να γίνονται στη Θεσσαλία τις τελευταίες ημέρες. Με εντολή Μητσοτάκη έγινε το κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα και δεν έχουν καταφέρει 11 μέρες μετά να καθαρίσουν τον τόπο από τα νεκρά ζώα. Η απάντησή τους είναι ότι περιμένουν να φύγουν τα νερά. Δεν καταλαβαίνουν ότι οδηγούν την χώρα σε μια υγειονομική βόμβα;», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στις συνέπειες της κακοκαιρίας «Daniel» και αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ακρίβεια και τους ελέγχους της αγοράς:

«Παντελής απουσία του κράτους από την ακρίβεια. Αυξήσεις τιμών παντού. Χωρίς έλεγχο της αγοράς για να συγκρατηθούν οι τιμές και να μειωθούν» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε: «Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το μεγάλο επίδικο είναι ποιος μπορεί να φτιάξει το κράτος ως ένα ευέλικτο μηχανισμό. Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι η υπεύθυνη, η αξιόπιστη αντιπολίτευση όπου το πολιτικό της πρόγραμμα θα καταφέρει να είναι το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές».

Όπως τόνισε, «Το πρώτο βήμα έγινε με την αύξηση των ποσοστών μας στις προηγούμενες εκλογές. Ένας ακόμα σταθμός θα είναι οι εκλογές του επόμενου μήνα, στη συνέχεια οι Ευρωεκλογές και το μεγάλο βήμα θα γίνει στις επόμενες εθνικές εκλογές. Για να μειωθούν οι ανισότητες, να έρθει η βιώσιμη ανάπτυξη, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ευκαιρίες για όλους και κυρίως στους νέους» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε: «Έχουμε χρέος να κάνουμε πολλά και να είστε σίγουροι ότι θα τα κάνουμε. Δεν θα απογοητεύσουμε κανέναν που μας εμπιστεύτηκε».

Παρακολουθείστε Live την συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη