Η νέα τρίτη κατά σειρά γενιά του Countryman περιέλαβε για πρώτη φορά στις επιλογές της και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση κάτι που όμως δεν σημαίνει ότι το μεγαλύτερο από ποτέ μοντέλο της ΜΙΝΙ θα ξεχάσει τις παλιές του συνήθειες. Σε αυτές θα περιλαμβάνεται και μια πανίσχυρη έκδοση με τα διακριτικά JCW η οποία, όπως ανακοίνωσε ήδη η βρετανογενής φίρμα θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στις 18 Οκτωβρίου.

Μέχρι τότε, αξίζει να σημειωθεί ότι το Countryman JCW αξιοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική με την BMW X1 (UKL2) κάτι που σημαίνει ότι θα μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με την X1 M35i. Υπό αυτό το σκεπτικό, η έκδοση JCW αναμένεται να εφοδιάζεται με τον ίδιο τετρακύλινδρο δίλιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 300 ίππων και 400 Nm ροπής, μεγέθη που σε όρους επιδόσεων θα μεταφράζονται σε επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα.

Τις προδιαγραφές της έκδοσης JCW αναμένεται να συμπληρώσει η παρουσία μιας βελτιωμένης εκδοχής του συστήματος τετρακίνησης ALL4 καθώς και ανασχεδιασμένη ανάρτηση, ισχυρότερα φρένα καθώς και αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης. Το παζλ αναμένεται να συμπληρώσει η παρουσία ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Οι εκτεταμένες βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη θα αποτυπωθούν και στην εξωτερική του εμφάνιση η οποία θα συνεχίσει την παράδοση των εκδόσεων JCW καθιστώντας σαφές με την πρώτη ματιά ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποτελεί το πιο ενδιαφέρον οδηγικά Countryman.