Φτιαχτό θεωρεί το θέμα της υποψηφιότητας, για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, του Στέφανου Κασσελάκη, ο έταιρος υποψήφιος Στέφανος Τζουμάκας.

«Δεν ξεσπάει καμία πυρκαγιά, κάποιοι τη βάζουνε. Έτσι και εδώ, δεν ήρθε ξαφνικά ένα θέμα, κάποιοι το φτιάξανε. Διάφοροι κύκλοι θέλουν να επηρεάζουν τα κόμματα, να έχουν προσβαση σε αυτά και να αλλάζουν την ατζέντα, να την υποβαθμίζουν και να την βγάζουν από την πολιτική» υποστήριξε ο κ. Τζουμάκας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό. «Η χώρα έχει σοβαρά προβλήματα για να ασχολείται με τέτοια φαινόμενα, δεν γίνεται τίποτα από μόνο του» πρόσθεσε.

«Ένα τέτοιο κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να έχει κουλτούρα, κατευθύνσεις επιδιώξεις, πρόσωπα και πολιτικές για να κυβερνήσει τη χώρα» δήλωσε ο κ. Τζουμάκας προσθέτοντας ότι« στα μεγάλα κόμματα εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα (σ.σ. η αναπάντεχη υποψηφιότητα Κασσελάκη), τα οποία έχουν σχέση με επιμέρους απόψεις. Είναι θεμιτό, αλλά δεν είναι το κυρίαρχο. Θέμα θέλει να το κάνει ένα μέρος του Τύπου και ένα μέρος κοινωνικών ομάδων που έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Δεν έχει αξία».

Η απουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, που απουσίαζε από τις διεργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζουμάκας εξέφρασε την άποψη ότι ανέλαβε την ευθύνη για την βαριά ήττα και θα έπρεπε να μείνει στην αρχηγία. Σχολιάζοντας την αποστασιωποιημένη στάση του εκτίμησε ότι θέλει για μια περίοδο να έχει ουδετερότητα στα πράγματα του κόμματος. Κάνοντας έναν απολογισμό της κυβέρνησης της αριστεράς δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε πολιτικές ήττας».

Όπως είπε ο Στέφανος Τζουμάκας θα πρέπει να κάνουμε σωστές πολιτικές που να αγκαλιάζουν το 80% του ελληνικού πληθυσμού επισημαίνοντας ότι η στόχευση των κυβερνήσεων θα πρέπει να είναι ο λαός. Κάνοντας αναφορά σε οικονομικά κέντρα που επηρεάζουν τις κυβερνήσεις ο κ. Τζουμάκας αναφέρθηκε στο τι συνέβαινε στο παρελθόν αλλά και στο σήμερα.

«Ορισμένοι κάνουν πολιτικό συνδικαλισμό»

Μιλώντας για τους άλλους τέσσερις υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Τζουμάκας άφησε αιχμές για τη στάση του καθενός.

«Βρισκόμαστε και συνομιλούμε. Είναι γνωστό ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις. Είναι μεγάλο κόμμα. Είναι θεμιτό ότι υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι. Άλλοι κάνουν πολιτική, όπως ορίζω εγώ τον εαυτό μου και άλλοι πολιτικό συνδικαλισμό» δήλωσε. Όταν ρωτήθηκε για το ποιον από τους συνυποψηφίους του ή τους συντρόφους του στο κόμμα εννοεί, αρνήθηκε να τους κατονομάσει.