Ένας άνδρας 45 ετών που κατά το παρελθόν ασκούσε τη δικηγορία είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτός που θεωρείται ως βασικός ύποπτος για απόπειρα εμπρησμού στον Αυλώνα Αττικής.

Ο πρώην νομικός διαμένει στην περιοχή και, με βάση τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει Αστυνομία και Πυροσβεστική από μαρτυρίες ντόπιων, εθεάθη να κινείται στους πρόποδες της Πάρνηθας, κοντά στο σημείο δηλαδή που ξέσπασε η νέα φωτιά το πρωί της Πέμπτης (24/8).

Όπως μετέφερε σχετικά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο LIVE NEWS του Mega, ο 45χρονος φέρεται ν’ αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν υπήρχαν υπόνοιες για ανάλογες πράξεις. Προς το παρόν είναι σιωπηλός, δεν απαντά στις ερωτήσεις, αλλά δεν αρνείται κιόλας τις αναφορές.

Η Αστυνομία πρόκειται να εξετάσει το κινητό τηλέφωνό του για να εντοπίσει το στίγμα του, ενώ θα εκδοθεί, πιθανώς, ένταλμα ερεύνας στο σπίτι του.

Αφέθηκε ελεύθερος ο δεύτερος

Σε αντίθεση με τον 45χρονο, ο δεύτερος προσαχθείς για τη φωτιά στον Αυλώνα έχει αφεθεί ελεύθερος. Πρόκειται για διανομέα ειδών μαναβικής, για τον οποίο δεν προέκυψε κάποια σύνδεση με το συμβάν ύστερα από την κατάθεσή του στους αστυνομικούς.

Με αναπτήρες στο αυτοκίνητο, χωρίς ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε εμπρησμό

Οι άλλες δύο προσαγωγές, στο σύνολο τέσσερις δηλαδή, έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου. Αφορούσαν δύο 31χρονους. Ο λόγος ήταν πως ενώ αρχικά τούς απαγορεύτηκε από ένα μπλόκο αστυνομικών η διέλευση από ένα συγκεκριμένο σημείο, εξαιτίας απαγόρευσης, εθεάθησαν να κινούνται ύποπτα σε άλλο. Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν βρέθηκαν 19 αναπτήρες κι ένα σπρέι.

Όπως έγινε γνωστό, δεν προέκυψαν ενδείξεις πως μετείχαν σε κάποια παραβατική πράξη.

Προσαγωγή και στη Χαλκίδα

Εν τω μεταξύ, ως αποτέλεσμα εμπρηστικής πράξης εξετάζεται η φωτιά στο Δοκό Χαλκίδας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει ήδη προσαχθεί ένα άτομο για να εξεταστεί. Είναι άνδρας 48 ετών, του οποίου οι κινήσεις έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας.

Το σκληρό μήνυμα Κικίλια

Νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, είχε προειδοποιήσει ότι οι υπαίτιοι θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

«Εγκληματείτε και δεν θα γλιτώσετε», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενημερώνοντας για την απόπειρα εννέα εμπρησμών στην περιοχή του Αυλώνα σε διάρκεια μικρότερη των τεσσάρων ωρών, από τις 8:13 το πρωί ως τις 12:02 το μεσημέρι.

«Κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές», υποστήριξε επίσης, χαρακτηρίζοντας ότι όλο αυτό «είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό».