Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε αυτήν την ώρα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και συγκεκριμένα στη θέση «Αγιος Γεώργιος» που βρίσκεται πάνω από τον Αυλώνα.

Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο ανδρών που είναι ύποπτοι για εμπρησμό στην περιοχή του Αυλώνα.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ προσήχθη από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο ΑΤ Αυλώνα ένας 45χρονος, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες πως κινούνταν ύποπτα από το πρωί με το όχημα του στις περιοχές που εκδηλώθηκαν πυρκαγιές, ενώ λίγο αργότερα προσήχθη και ένας δεύτερος άνδρας.

Στο σημείο επιχειρούν 6 πυροσβέστες με δύο οχήματα και αναμένεται ενίσχυση δυνάμεων, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Όπως ανέφερε στην έκτακτη ενημέρωση και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, στη συγκεκριμένη περιοχή, στους πρόποδες της Πάρνηθας, τις τελευταίες 24 ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν συνολικά 12 πυρκαγιές πριν αυτές επεκταθούν και λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις.

Τουλάχιστον 5 εστίες πυρκαγιάς τις τελευταίες 2 ώρες στον Αυλώνα

Στο μεταξύ, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης κατήγγειλε τις τελευταίες δύο ώρες εκδηλώθηκαν τουλάχιστον πέντε εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή Ασπροχώρι Αυλώνα.

Τόνισε ότι η πυροσβεστική έσβηνε τη μία εστία και μετά από λίγο ξεσπούσε άλλη σε διαφορετικό σημείο στην ίδια περιοχή.

Σημειώνεται ότι μετά τις αναζωπυρώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες η εικόνα το μεσημέρι της Πέμπτης ήταν σαφώς βελτιωμένη με τις φλόγες να είναι 10 χιλιόμετρα από το καζίνο ενώ ολονύχτια ήταν η μάχη που έδωσαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τους εθελοντές ώστε να κατασβέσουν τις αναζωπυρώσεις, καθώς τα ξημερώματα οι άνεμοι ενισχύθηκαν αρκετά και φούντωσαν το πύρινο μέτωπο ενώ στη μάχη από σήμερα το πρωί έχουν «ριχθεί» και τα εναέρια μέσα και ο Στρατός.

Για βελτιωμένη εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς στην Πάρνηθα μίλησε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, σημείωσε ωστόσο ότι δεν μπορεί να εκφράσει ακόμη αισιοδοξία καθώς αναμένονται βορειοανατολικοί άνεμοι που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Ωστόσο συνεχίζεται να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας στους παρακάτω δρόμους:
-Από τη οδό Θρακομακεδόνων από το ύψος της οδού Μολάς
-Στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή από την συμβολή της με την οδό Θρακομακεδόνων έως την Δεκελείας
-Στη λεωφόρο Πάρνηθος με την οδό Μπόσκιζα,
-Στην οδό Φιλίας των Λαών προς Κατασκηνώσεις
-Στην οδό Πάρνηθος από την οδό Θρακομακεδόνων
-Στην οδό Θρακομακεδόνων από το ύψος της οδού Μπόσκιζα