Για την αναγνώριση ενός ιδιωτικού οχήματος και την προσαγωγή υπόπτων που ενδεχομένως φέρουν ευθύνη για τη φωτιά στην Πάρνηθα ενημέρωσε ο Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για εννέα απόπειρες εμπρησμών από το πρωί της Πέμπτης (24/8) στην περιοχή του Αυλώνα.

«Την ώρα που οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων, κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές», ανέφερε αρχικά ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ακολούθως κατέθεσε τις λεπτομέρειες για τα στοιχεία των όσων έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια:

στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού.

  • 8:13 περιοχή Αυλώνας, πρώτη προσπάθεια
  • 8:57: περιοχή Σικάμηνο/ Αυλώνα τρεις προσπάθειες
  • 9:47: περιοχή Σικάμηνο/Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες
  • 10:51: Βόρεια του Αυλώνας, μια προσπάθεια
  • 12:02: Βόρεια του Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μια προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.

Ο υπουργός συνέχισε επισημαίνοντας πως «αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό», μεταφέροντας την πληροφορία πως «αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων».

«Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, κυρίως η Ελληνική Αστυνομία και πάντως η ΕΥΠ θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές. Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα. Δεν θα γλιτώσετε. Θα σας βρούμε και θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη» κατέληξε σχετικώς.