Το Ζάγκρεμπ με την Αθήνα το συνδέουν δύο μεγάλες οδικές αρτηρίες. Σε κάθε περίπτωση η απόσταση που χωρίζει τις δύο πρωτεύουσες, Κροατίας και Ελλάδας, είναι γύρω στα 1.500 χιλιόμετρα.

Οι χούλιγκανς της Ντινάμο, οι περιβόητοι Bad Blue Boys, προτίμησαν την παραλιακή διαδρομή, αυτή των Δαλματικών Ακτών, για να φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και να προκαλέσουν τα άγρια επεισόδια της Δευτέρας και μαζί τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Παρατάχθηκαν σε αυτοκινητοπομπή και πρώτα διέσχισαν όλο το νοτιοδυτικό τμήμα της Κροατίας. Πέρασαν από το Ζαντάρ, συνέχισαν μέχρι το Σπλιτ κι από εκεί πέρασαν στη Βοσνία για να συνεχίσουν την κάθοδό τους προς την Ελλάδα.

Μπαίνοντας στην ενδοχώρα, πέρασαν από τις πόλεις Κάπλινα, Στόλατς και Μπίλετσα, προτού χωθούν στο όμορο Μαυροβούνιο, έχοντας καλύψει παραπάνω από το ένα τρίτο του ταξιδιού τους. Ακολούθησε η διέλευση από το Νίστιτς, το Ντανίλοβγκραντ και το Γκολούμποβτσι, πλάι στη λίμνη Σκόδρας, ένας δρόμος που τους έφερε στα αλβανικά εδάφη.

Μπαίνοντας στην Ελλάδα

Από ‘κει κατευθύνθηκαν προς το Δυρράχιο, αρκετά έξω από τα Τίρανα, προτού καλύψουν άλλα 170 χιλιόμετρα μέχρι το Τεπελένι και οδηγηθούν ως τα σύνορα της Κακαβιάς, τη συνοριακή σύνδεση με την Ελλάδα.

Ήταν το σημείο που οι τελωνειακές αρχές της χώρας θα έπρεπε να μεριμνήσουν για στους απαιτούμενους ελέγχους προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδό τους. Η απαγόρευση μετακίνησης από την UEFA και η ενημέρωση των αρμοδίων από την ΕΠΟ έδιναν αυτή τη δυνατότητα.

Ο πρωτοφανής ερασιτεχνισμός, παρόλα αυτά, τούς έκανε πολύ άνετη τη διέλευση. Ήταν πολύ πιο εφικτό γι’ αυτούς να κατευθυνθούν δίχως εμπόδια την Αθήνα.

Διασχίζοντας τα Γιάννινα χρειάστηκαν μόνο δύο ώρες για να προσεγγίσουν τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και να περάσουν στην Πελοπόννησο, πιάνοντας την Αθηνών – Πατρών.

Τι απέμενε έκτοτε; Το τελευταίο κομμάτι των μόλις 200 χιλιομέτρων που θα τους έφερνε στην Αθήνα. Ύστερα από μια στάση στο Κιάτο, άλλοι συνέχισαν οδικώς κι άλλοι χρησιμοποίησαν τον Προαστικό σιδηρόδρομο έχοντας ως τελικό προορισμό τον Σταθμό Ειρήνης στο Μαρούσι, δίπλα στο ΟΑΚΑ.

Όταν άπαντες συγκεντρώθηκαν στο σημείο συνάντησης, μπήκαν στον ηλεκτρικό και κατεβαίνοντας στα Πευκάκια έφτασαν πεζή στη Νέα Φιλαδέλφεια με τα θλιβερά αποτελέσματα που ακολούθησαν.