Η είδηση του θανάτου του Angus Cloud, του 25χρονου ηθοποιού που έγινε γνωστός παγκοσμίως μέσα από το ρόλο ενός συμπαθή διακινητή ναρκωτικών ονόματι Fezco στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του HBO «Euphoria», ήταν αληθινό σοκ για το παγκόσμιο κοινό του, αλλά και για τους συνεργάτες του. Ο Angus άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα (31/07) στο σπίτι της οικογένειάς του στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από την εκπρόσωπό του, Cait Bailey, η οποία μοιράστηκε μια δήλωση της οικογένειάς του. Η δήλωση δεν προσδιόριζε την αιτία, αλλά ανέφερε ότι ο Angus είχε κλονιστεί βαθιά από τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα του, τον οποίο η οικογένεια κήδεψε την περασμένη εβδομάδα.

Γεννημένος στις 10 Ιουλίου 1998 στο Oakland, ο κατά κόσμον Conor Angus Cloud Hickey φοίτησε στο Oakland School for the Arts. Στο λύκειο, κατασκεύαζε σκηνικά και επιμελούνταν τον φωτισμό και τον ήχο για το θεατρικό τμήμα του σχολείου του. Αλλά πριν από τον ρόλο του στο «Euphoria», όλη κι όλη του η εμπειρία στην υποκριτική ήταν αυτή. Πάντοτε συμμετείχε παρασκηνιακά και, όπως συχνά δήλωνε και σε συνεντεύξεις του, ούτε καν περνούσε από το μυαλό του η ιδέα να γίνει ηθοποιός.

Το 2018 κι ενώ ο Angus Cloud εργαζόταν ως σερβιτόρος στο Μπρούκλιν για να βγάζει τα προς το ζην, συνέβη το απίστευτο κι ο ίδιος βρέθηκε πρωταγωνιστής στην αθώα φαντασίωση εκατοντάδων χιλιάδων νεαρών ατόμων στην ηλικία του. Μία ατζέντισα τον είδε να περπατά στην οδό Mercer στο Greenwich Village μαζί με έναν φίλο του. Η Eléonore Hendricks εργαζόταν στο τμήμα κάστινγκ για την επερχόμενη τότε σειρά του ΗΒΟ, «Euphoria» και αναζητούσε νέα πρόσωπα για κάποιους από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως εκείνος του Fezco. Όταν είδε τον Angus, τον σταμάτησε αμέσως.

Τέτοια πράγματα συμβαίνουν στη Νέα Υόρκη, αλλά και πάλι είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς όταν συμβαίνει στον ίδιο. Ετσι, ο Angus στην αρχή σκέφτηκε πως πρόκειται για απάτη. Όμως, ο φίλος του που ήταν παρών τον έπεισε τελικά να μην αφήσει αυτή την ευκαιρία να φύγει. «Πριν από αυτό δεν είχα καμία επιθυμία να παίξω», δήλωνε αργότερα όταν τον ρωτούσαν ο ίδιος ο Angus, ενώ παραδεχόταν την τύχη του λέγοντας πως είχε βρεθεί «στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή».

Στο «Euphoria», ο Angus έγινε γρήγορα ο αγαπημένος των τηλεθεατών, πείθοντας τον δημιουργό της σειράς, Sam Levinson, να κρατήσει τον χαρακτήρα του ζωντανό πέρα από τον προγραμματισμένο θάνατό του στην πρώτη σεζόν. O Angus συνέχισε να παίζει τον Fezco και στη δεύτερη σεζόν.

Το 2021, χτύπησε το τηλέφωνο του Angus Cloud. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο θρυλικός φωτογράφος διασήμων Mark Seliger. Καλούσε από τη λεωφόρο Madison. Λίγο καιρό αργότερα ο Angus εμφανίστηκε στην τολμηρή διαφημιστική καμπάνια της Fila με τίτλο «Falling in Love Again», η οποία περιελάμβανε μια ταινία μικρού μήκους δια χειρός Mark Seliger και στην οποία πρωταγωνιστούσαν επίσης ο Luke Wilson και η Adesuwa Aighewi. Την ίδια χρονιά, ο Angus εμφανίστηκε και σε μια διαφήμιση για τη Gap σε σκηνοθεσία του Christian Weber.

Η καριέρα του Angus είχε μπει σε σταθερή τροχιά. Μετά την ολοκλήρωση της 2ησ σεζόν του «Euphoria», είχε ήδη κλείσει τρεις νέες ταινίες. Ανάμεσά τους, το «Your Lucky Day», μια ταινία τρόμου που διαδραματίζεται σε ένα ψιλικατζίδικο και περιλαμβάνει ένα λαχείο αξίας 156 εκατομμυρίων δολαρίων, το «The Line», ένα θρίλερ ενηλικίωσης που διαδραματίζεται σε ένα πανεπιστήμιο, με πρωταγωνιστές τους John Malkovich, Alex Wolff και Halle Bailey, και μια άτιτλη ταινία της Universal Pictures, οι οποίες δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη.

Δυστυχώς, ο Angus έφυγε πολύ νωρίς, διανύοντας μπροστά από τα φώτια της δημοσιότητας μια πορεία εντυπωσιακή αλλά και χαρακτηριστικά σύντομη σαν να ‘ταν διάττοντας αστέρας.