Τους λόγους που τον οδήγησαν να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ απαρίθμησε ο Στέφανος Τζουμάκας.

«Βλέποντας τις εξελίξεις και έχοντας κάποιες σταθερές απόψεις για τη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπα ότι χρειάζεται μία πολιτική υποψηφιότητα, να ξαναγυρίσουμε στην πολιτική» είπε στο Mega.

Για τους άλλους υποψηφίους στην κούρσα διαδοχής δήλωσε πως «έως ένα βαθμό έχουν ιστορία πολιτικού συνδικαλισμού, διεκδικήσεων. Είναι άλλη άποψη. Πρώτα η πολιτική. Εκφράζουν πολιτικές, αλλά όχι πολιτική», δήλωσε.

Όπως είπε προτεραιότητα αποτελεί η πολιτική τονίζοντας πως είναι σημαντικό να γυρίσει η κοινωνία σε αυτή. «Πρώτο θέμα η πολιτική, δεύτερη η οικονομία» είπε. Ο ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζεται θα πρέπει «να έχει σχέση με την ελληνική κοινωνία. Δεν είναι θέμα ιδεολογικό και πολιτικό, η κοινωνία πρέπει να συμμετέχει». Υπογράμμισε πως απαραίτητο στοιχείο είναι η αξιοπιστία και δήλωσε πως είναι αντίθετος με την απλή αναλογική.

«Ηττήθηκε μία στρατηγική της πολιτικής της μειοψηφίας και του δεύτερου κόμματος. Μπράβο στον Αλέξη Τσίπρα που είπε γενναία «παιδιά, τέλος». Όμως, οι συνυποψήφιοί μου έδωσαν τα πάντα υπέρ της απλής αναλογικής και υπέρ της πολιτικής ήττας», δήλωσε για την απλή αναλογική.

Για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως κρατά ουδέτερη στάση στις εξελίξεις του κόμματος και σοβαρή στάση στην πολιτική της ήττας.

Η απάντηση στις δηλώσεις Μπίστη

Ο Νίκος Μπίστης κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής ζήτησε από τον Στέφανο Τζουμάκα να κάνει πίσω στην υποψηφιότητά του. «Θέλω να ζητήσω από τον Στέφανο να το ξανασκεφτεί. Όχι γιατί δεν μπορεί, ούτε γιατί πρέπει να υποχωρήσει στις αθλιότητες που γέμισαν ήδη το διαδίκτυο. Αλλά γιατί ήρθε ο καιρός η γενιά μας να κάνει λίγο πίσω», δήλωσε ο Νίκος Μπίστης.

«Ο Νίκος Μπίστης έχει παράδοση στην πολιτική της ήττας. Δεν δέχομαι από κανένα άνθρωπο της ήττας τέτοιες αντιλήψεις», σχολίασε ο Στέφανος Τζουμάκας.