Είναι κοινό μυστικό: τα καλύτερα ταξιδιωτικά tips για τον τόπο που επισκέπτεσαι, τα έχουν πάντα οι ντόπιοι. Για αυτό και στο νέο τόμο του απόλυτου οδηγού για το ελληνικό καλοκαίρι, του θρυλικού περιοδικού «Διακοπές» που έσβησε φέτος 55 κεράκια, insiders ορισμένων από τις πιο αγαπημένες μας περιοχές της Ελλάδας μάς αποκαλύπτουν όσα λατρεύουν στον τόπο τους και τις ομορφιές που πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσουμε όσο βρισκόμαστε εκεί. Πριν ξεφυλλίσουμε τις 360 χορταστικές σελίδες του και εξερευνήσουμε τους 136 υπέροχους ελληνικούς προορισμούς που παρουσιάζει, συστηνόμαστε με τους ανθρώπους που τους γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.

Δημήτρης Μαστρογιάννης

Δημοσιογράφος, Λίμνη Πλαστήρα


Τι είναι ευεξία, ευζωία, καλή και ποιοτική ζωή για εσάς;

Για μένα ευζωία είναι να μη νιώθεις πόνο και να μπορείς να καταλαγιάζεις τη θύελλα της ψυχής.

Πώς βιώνετε την ευεξία στην καθημερινότητά σας;

Ζώντας στη φύση οι δραστηριότητές που εναρμονίζονται με αυτή (παύση και αναγέννηση). Βόλτες συλλογής Πεζοπορία σε μονοπάτια, ορειβασία, (μανιταριών, βατόμουρων, φρούτων, κολύμπι ή διαδρομές με κανό και κάστανων, καρυδιών, ρίγανη) εναλλάσσονται με βόλτες απόλαυσης ήχων, χρωμάτων, θέας – έχοντας την ελπίδα να συναντήσω ελάφια. Φυτεύω και ασχολούμαι με τη γη ή κολυμπώ στη λίμνη. Χαζεύω τα αστέρια ή κάθομαι για κρασί, κουβέντα, παιχνίδια. Κάποιες φορές με επισκέπτεται και η έμπνευση.

Σε έναν επισκέπτη θα πρότεινα:

Πεζοπορία σε μονοπάτια, ορειβασία, κολύμπι ή διαδρομές με κανό και ποδήλατο στη λίμνη, ιππασία, σεξ στη φύση, επίσκεψη σε μοναστήρια, ο γύρος της λίμνης με ποδήλατο. Καλό φαγητό και κρασοκατανύξεις (ή τσιπροκατανανύξεις) σε all day εστιατόρια και ταβέρνες. (Αναφέρωαυτά που συχνάζω) Skiouros Canteen (Νεράιδα, 6936588303). Με την μπριζόλα τόμαχοι να τα σπάει, αλλά και σουβλάκια ή πίτες, θέα στη λίμνη και από Μαρία Κάλλας μέχρι τζαζ στα ηχεία.

Φαγοτόπι (Καλύβια Πεζούλας, 2441092998). Κήπος, υλικά από μποστάνι και κρέατα από ντόπιους παραγωγούς, ενώ το χαμόγελο και η διάθεση της ιδιοκτήτριας (Ξένια) σε προ(σ)καλεί να γίνεις φίλος της. Κορκοτάρας (Φυλακτή, 6937320969). Παϊδάκια υπό την υπόκρουση λαϊκών τραγουδιών και θέα σε μια πράσινη θάλασσα ελάτης.

Ανακαλύψτε ξανά τη χώρα μας στην ειδική έκδοση «Διακοπές» που κυκλοφορεί σε επιλεγμένα περίπτερα. 55 χρόνια τώρα ξέρουμε την Ελλάδα καλύτερα από όλους.