Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο εντυπωσιακή τελετή παράδοσης- παραλαβής από αυτήν που γίνεται κάθε φορά που αλλάζει ο υπουργός στο Εθνικής Αμύνης. Έστω κι αν ο υπουργός που αποχωρεί είναι υπηρεσιακός. Τελετή με δώρα, με ταρατατζούμ και με δεξιώσεις μας πληροφορεί ο ΒΗΜΑτοδότης

Παράδοση – παραλαβή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον υπηρεσιακό υπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή στον υπουργό Νίκο Δένδια, στην Αθήνα, στις 27 Ιουνίου 2023.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Με το που άλλαξε ο υπουργός και ήρθε στο υπουργείο ο Νίκος Δένδιας, τον περίμενε ένα… ξίφος. Ήταν το δώρο που έδωσε στον απερχόμενο υπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή. Εν συνεχεία υπήρχαν και άλλα δώρα προς τον κ. Στεφανή, ήτοι αντίγραφα αρχαίων τριήρεων, θυρεούς και πλακέτες.

Εν συνεχεία, εξακολουθεί ο ΒΗΜΑτοδότης, αφού έγιναν και οι δηλώσεις με τον κ. Δένδια να λέει ότι είναι συνταγματική υποχρέωση η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, ο νέος υπουργός και ο απερχόμενος υπουργός, οι δύο υφυπουργοί, ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, πήγαν στο Δώμα, όπου υπήρχε μια μικρή δεξίωση (με κρασάκι και finger food) και σε πιο χαλαρή διάθεση οι δύο υπουργοί μίλησαν για αρκετή ώρα.