Ο Εμμανουήλ Καραλής πρόσθεσε ένα ακόμη ξεχωριστό κεφάλαιο στη φετινή του χρονιά, αυτή τη φορά μακριά από τα στάδια και τα άλματα. Λίγες μόλις ημέρες μετά την παρουσία του στο Diamond League του Παρισιού, ο Έλληνας πρωταθλητής του επί κοντώ εμφανίστηκε με τη στολή του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπου ορκίστηκε σημαιοφόρος.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία συγγενών και φίλων, ενώ την ορκωμοσία του ανέλαβε ο πρωταθλητής πυγμαχίας και αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, Διονύσης Ψυχογιός. Ο ίδιος ο Καραλής μοιράστηκε φωτογραφίες και βίντεο από τη σημαντική στιγμή στους λογαριασμούς του στα social media, με τους διαδικτυακούς του φίλους να του στέλνουν ευχές που κυμάνθηκαν από το κλασικό «καλή θητεία» μέχρι το πιο χιουμοριστικό «άντε και Ναύαρχος».
Η ορκωμοσία του ήρθε αμέσως μετά από μία ακόμη δυνατή παρουσία στον διεθνή στίβο. Στο Diamond League του Παρισιού, ο Καραλής κατέκτησε την τρίτη θέση στο επί κοντώ, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή του παρουσία ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του αγωνίσματος. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,63 μ. και τα 5,83 μ., ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα επόμενα ύψη και να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο.
Πρώτος στον αγώνα τερμάτισε ο Armand Duplantis, ο οποίος συνεχίζει να κυριαρχεί στο παγκόσμιο επί κοντώ, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Γάλλος Baptiste Thiery. Για τον Καραλή, το αποτέλεσμα αποτέλεσε ακόμη μία σημαντική διάκριση σε μια περίοδο γεμάτη επιτυχίες και μεγάλες διοργανώσεις.
