Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, αποκαλύπτοντας τι θα κάνει την επόμενη μέρα, εφόσον κληθεί είτε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είτε από τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους εκλογικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ και πήρε θέση στην πλούσια πολιτική ατζέντα των ημερών, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τις επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του, αλλά και τα σενάρια για κυβέρνηση ειδικού σκοπού από τον ΣΥΡΙΖΑ.

O Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην απόσυρση της υποψηφιότητας του Γιώργου Κατρούγκαλου μετά τις δηλώσεις του για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία ο ελληνικός λαός έχει μία επιλογή ενός κόμματος που κυβερνά, το οποίο έχει φέρει παρακμή στους θεσμούς, παρακμή στην οικονομία γιατί οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, έχει δημιουργήσει τεράστια ζητήματα που αφορούν το πολιτικό ήθος, με απίστευτες δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα Τέμπη, τα οποία προσβάλλουν τον ελληνικό λαό. Και από την άλλη έχουμε ένα κόμμα που κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο, διότι είναι μία συνομοσπονδία θολούρας. Είναι χορηγοί του κ. Μητσοτάκη. Η δική μου προσπάθεια είναι την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ να είναι η ισχυρή προοδευτική δύναμη του τόπου. Ζητώ την εμπιστοσύνη του λαού για να σπάσουμε την ομηρία του συστήματος του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα», είπε αρχικά.

«Ο κ. Τσίπρας χορεύει τανγκό με τον κ. Μητσοτάκη»

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πει πως έχει παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι δυνατόν ο Ανδρέας Παπανδρέου να έλεγε για ‘’Πρέσπες του Αιγαίου’’ και πως η ‘’θάλασσα δεν έχει σύνορα’’; Αυτά είναι δώρα στον Μητσοτάκη. Για τον φράχτη στον Έβρο, ο Τσίπρας τι είπε τελικά; Να τον γκρεμίσει; Αντί να τον πληρώσει ο Έλληνας πολίτης; Άλλα έλεγε πριν το debate και μετά τα άλλαξε. Γιατί δεν έβγαλε από το ψηφοδέλτιό του, πριν από λίγο καιρό τον πρώην υπουργό  Οικονομικών, ο οποίος μιλούσε για τοπικά νομίσματα. Είναι σοβαρό κόμμα που θέλει να κυβερνήσει σε χώρα της ΕΕ; Εδώ μιλάμε για λάθη που κάνει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Είναι δυνατόν να βγάζει ο Κασιδιάρης ανακοίνωση να μην ψηφίσουν τα μικρά κόμματα (σ.σ οι ψηφοφόροι του) αλλά να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και να βγαίνει την ίδια μέρα ο κ. Τσίπρας και να λέει ‘’ελάτε στον ΣΥΡΙΖΑ’’; Προσβάλλει τον προοδευτικό κόσμο διότι αποδεικνύει πως χορεύουν τανγκό με τον κ. Μητσοτάκη. Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ψήφισε την τροπολογία που απαγόρευε τη Χρυσή Αυγή, τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα; Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ένα κόμμα που είναι χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Θα είχε πέσει ο κ. Μητσοτάκης, με τις υποκλοπές και θα ήταν παρελθόν», πρόσθεσε.

«Εάν η παρακολούθησή μου ήταν νόμιμη, τότε ήμουν εθνικός κίνδυνος»

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως «το 2010 ο δήθεν προοδευτικός κ. Μητσοτάκης, είχε την επιλογή να ψηφίσει δραχμή ή ευρώ και ψήφισε μαζί με τον Τσίπρα να πάμε στη δραχμή» αλλά αναφέρθηκε και στο ζήτημα των υποκλοπών.

«Περίμενε τόσους μήνες για να πει πως δεν είμαι εθνικός κίνδυνος. Και γιατί τότε έλεγε πως η παρακολούθησή μου ήταν νόμιμο λάθος. Εάν ήταν νόμιμη, τότε ήμουν εθνικός κίνδυνος. Ο πρωθυπουργός συγκάλυψε τον στενότερο του συνεργάτη, όπως συγκάλυψε και τον κ. Παππά ο κ. Τσίπρας. Στήθηκε ένα παρακράτος της ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού. Του πήρε τόσο καιρό για να πει δημόσια ότι δεν είναι εθνικός κίνδυνος για τη χώρα», είπε αρχικά.

«Προτείνει ο κ. Τσίπρας προανακριτική, η οποία στοχεύει στα πρόσωπα. Εγώ λέω, πριν πάμε εκεί, πρέπει να γίνει εξεταστική, με κάλεσμα όλων αυτών που δεν επέτρεψε η ΝΔ να έρθουν στη Βουλή, να μαζέψουμε τα στοιχεία και μετά να πάμε σε προανακριτική. Εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια. Εάν οι ευθύνες ακουμπούν πολιτικά πρόσωπα, να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και μετά στη φυλακή».

Αναφορικά με τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως θα κάνει όσα έχει δεσμευτεί στον ελληνικό λαό.

«Αν έχει αποτύχει η εντολή του Τσίπρα και του Μητσοτάκη τότε εγώ δεν θα προτείνω πρωθυπουργό κάποιον που απέτυχε. Εγώ θα προσπαθήσω να έχουμε ισχυρό ΠΑΣΟΚ με προγραμματικές συγκλίσεις, πρωθυπουργό αι υπουργεία πρόσωπα κοινής αποδοχής. Σε παιχνίδια παζαρέματος δεν μπαίνω. Η ΝΔ προαναγγέλλει δεύτερες εκλογές πριν από τις πρώτες. Ο κ. Μητσοτάκης είναι μονοφαγάς, δεν κυβερνά με το κόμμα του, αλλά με την παρέα του. Εμείς είπαμε βάζουμε το πρόγραμμά μας μπροστά και συζητάμε με τα άλλα κόμματα, εκείνα που σέβονται ένα προγραμματικό πλαίσιο. Εγώ δεν διορίζω πρωθυπουργό αλλά βάζω προϋποθέσεις για μία αξιόλογη κυβέρνησης και όχι υποκλοπών. Εάν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κάνει τον πρωθυπουργό, θα βρει άλλο κόμμα να συμμαχήσει για να κάνει τον πρωθυπουργό».

«Εθνική ανάγκη να υπάρχει ισχυρή δημοκρατική προοδευτική κεντροαριστερά στην Ελλάδα»

Στις επίμονες ερωτήσεις της Ράνιας Τζίμα σε ποιον πολιτικό αρχηγό θα τηλεφωνήσει πρώτα αν έχει τη διερευνητική εντολή στα χέρια του, απέφυγε να απαντήσει, τονίζοντας πως δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Η συζήτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού προσπαθεί να συμπιέσει το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα συγκυβερνήσει με τον κ. Καμμένο; Είπε ο Μητσοτάκης τι θα κάνει αν δεν έχει αυτοδυναμία; Ο Τσίπρας, μία λέει κυβέρνηση ηττημένων, μία ειδικού σκοπού, μία ανοχή. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μιλάει καθαρά. Αυτό που λέω εγώ είναι πως ισχυρή ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει τέλος στην ομηρία μεταξύ των δύο συστημάτων εξουσίας, Τσίπρα και Μητσοτάκη, που περιφρονούν το δημόσιο συμφέρον και τους θεσμούς».

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως δίνει έναν αγώνα, ένα ιστορικό κόμμα, να ξαναπαίξει ένα ρόλο, γιατί θεωρεί εθνική ανάγκη να υπάρχει ισχυρή δημοκρατική προοδευτική κεντροαριστερά στην Ελλάδα για να σταματήσουν όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια.