Την ώρα που όλη η Ελλάδα πενθεί για τους αδικοχαμένους ανθρώπους της τραγωδίας στα Τέμπη, νέες καταγγελίες έρχονται στο φως για την τραγική κατάσταση του σιδηρόδρομου, τις μεγάλες ελλείψεις αλλά και τα ανθρώπινα λάθη.

Ο Γιώργος Αποστολέρης, πρώην σταθμάρχης Βόλου, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα χαρακτηριστικά του σταθμού της Λάρισας και την απαιτούμενη εκπαίδευση των σταθμαρχών.

Τόνισε ότι λόγω του φόρτου εργασίας παλιότερα στην βάρδια υπήρχαν δύο σταθμάρχες , αλλά και δύο σταθμάρχες στην τηλεδιοίκηση.

Αναφορικά με την τηλεδιοίκηση στον σταθμό της Λάρισας υπογράμμισε ότι δούλευε πριν από 3 -4 χρόνια, αλλά η λειτουργία της σταμάτησε γιατί δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό.

Σχετικά με την απαιτούμενη εκπαίδευση των σταθμαρχών ξεκαθάρισε: «Με σαράντα μέρες δεν γίνεσαι σταθμάρχης και μάλιστα, δεν μπορείς να υπηρετήσεις σε ένα τέτοιο σταθμό με τόσο φόρτο εργασίας. Η εμπειρία αποκτάται μέσω εργασίας σε μικρούς σταθμούς και με μεταθέσεις».

Σύμφωνα με τον πρώην σταθμάρχη του Βόλου και ο μηχανοδηγός θα έπρεπε να κάνει μία εκφώνηση ότι θα πάρει την παρακαμπτήρια, δηλαδή στην γραμμή της καθόδου, και έτσι με την ανακοίνωση αυτή θα ενημερωνόταν και ο μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Καταλήγοντας ο κ. Αποστολέρης υπογράμμισε ότι «στο μιλητό δεν γίνεται κυκλοφορία».