Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Τρίτης στις Αρχές μετά από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στα Τέμπη με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες και εγκλωβισμένους, ενώ εκφράζονται και βάσιμοι φόβοι για νεκρούς.

Η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα και αναχώρησε στις 19:22 εκτροχιάστηκε έξω από τη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός.

Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00, όταν εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με επιβατική και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών με δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους, για πολλούς τραυματίες και για φωτιές στις γραμμές, όπως ενημέρωσε το thessaliatv η αδελφή επιβάτη που απεγκλωβίστηκε από σπασμένο παράθυρο και έβλεπε παντού τραυματίες και αίματα.

Δυστυχώς δεν λείπουν όσο περνά η ώρα οι πληροφορίες για εγκαυματίες, ακρωτηριασμένους, ενώ μιλούν και για τουλάχιστον 6 νεκρούς.

40 πυροσβέστες – 30 ασθενοφόρα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και απεγκλωβισμού ατόμων από αμαξοστοιχία, πλησίον της περιοχής Ευαγγελισμός Λάρισας. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Ανοίγουν εκτάκτως νοσοκομεία

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η κυβέρνηση και κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής,

Αναφορές για πολλούς τραυματίες

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους και τραυματίες επιβάτες.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έχουν εκτροχιαστεί τρία βαγόνια.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής, αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προκειμένου να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών και να παραλάβουν τους τραυματίες.