Στη Μ. Βρετανία, ένα πτώμα που βρέθηκε στον ποταμό Γουάιρ ταυτοποιήθηκε επισήμως ως η αγνοούμενη μητέρα δύο παιδιών, Νίκολα Μπούλεϊ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η 45χρονος σύμβουλος στεγαστικών δανείων εθεάθη για τελευταία φορά την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ενώ περπατούσε σε μονοπάτι δίπλα στο ποτάμι Σεντ Μάικλς, στο Γουάιρ του Λάνκασαϊρ.

Την Κυριακή, η αστυνομία ανέσυρε ένα πτώμα από το ποτάμι, κοντά στο σημείο που χάθηκε η κυρία Μπούλεϊ, μετά από εντατική επιχείρηση αναζήτησης τριών εβδομάδων.

Η αστυνομία του Λάνκασιρ επιβεβαίωσε τώρα ότι το πτώμα είναι της αγνοούμενης μητέρας.

«Η σημερινή εξέλιξη δεν είναι το αποτέλεσμα που θα ήθελε κανείς, αλλά ελπίζουμε ότι θα μπορέσει τουλάχιστον να αρχίσει να δίνει κάποιες απαντήσεις στους αγαπημένους της Νίκολα, που παραμένουν πρώτοι στις σκέψεις μας», είπε ο Βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας, Πίτερ Λόουσον σε συνέντευξη Τύπου.

Η οικογένεια είπε σε δήλωση που διαβάστηκε από την αστυνομία ότι η επίσημη ταυτοποίηση επιβεβαίωσε «τους χειρότερους φόβους μας».

«Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να καταλάβουμε τι πέρασε η Νίκι τις τελευταίες της στιγμές και αυτό δεν θα μας αφήσει ποτέ», είπε η οικογένεια.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Νίκι, πώς θα μπορούσαμε, ήταν το κέντρο του κόσμου μας, ήταν αυτή που έκανε τη ζωή μας τόσο ξεχωριστή» συμπλήρωσαν οι αγαπημένοι της.

Επίσης επέκριναν τα βρετανικά μέσα καθώς «ήρθαν απευθείας σε επαφή μαζί μας όταν ζητήσαμε ρητά την προστασία της ιδιωτικής ζωής».

Ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε ότι η είδηση ήταν «καταστροφική».

«Η καρδιά μου είναι με τον σύντροφο, τα παιδιά, την οικογένεια και τους φίλους της Νίκολα», είπε.