ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια αλλιώς

Food styling Mάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Αντί για το τηγάνι, ψήνουμε τα κεφτεδάκια στον φούρνο – τα κέρδη τόσο για την υγεία μας όσο και για τα κιλά μας είναι μεγάλα.

Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 30΄ Ψήσιμο 40΄

 

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

3 μέτριες φέτες ψωμί χωρίς την κόρα

½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς από τρανς

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

1 φλ. του καφέ νερό

½ κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

5 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. Ζυμώνουμε τον κιμά με το σκόρδο, το ψωμί (το οποίο έχουμε στραγγίσει πολύ καλά), το κύμινο, την πάπρικα, αλατοπίπερο, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα να «ξεκουραστεί».

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια δίνοντάς τους ένα στρογγυλό σχήμα.

Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα κεφτεδάκια. Τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στο γκριλ στους 180°C για 40 λεπτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης