Προετοιμασία 10’, Μαγείρεμα 40’, Αναμονή 10’

 ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

200 γρ. γλυκό τραχανά ζυμωτό

1 lt νερό

25 ντοματίνια

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τα 15 ντοματίνια και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο από το νερό (½ κούπα περίπου). Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός (ραβδομπλέντερ) μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα ντοματίνια, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρουμε προαιρετικά με μυζήθρα (ή άλλο τυρί), βασιλικό και κρουτόν.