Μετά το σάλο που προκάλεσε η ενδεχόμενη εξαγορά του Dow Jones και της  Washington Post από την Bloomberg , η εταιρεία προέβη σε διάψευση. Η μετοχή της News Corp. κινήθηκε ανοδικά την Παρασκευή, μετά από δημοσίευμα του Axios το οποίο ανέφερε πως ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ενδιαφέρεται να αποκτήσει τη θυγατρική της, Dow Jones.

Η μετοχή σημείωσε άνοδο 2,8% στα 18,31 δολάρια στο κλείσιμο της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη. Το Axios, επικαλούμενο άγνωστο πρόσωπο που γνωρίζει τις σκέψεις του Μπλούμπεργκ, δήλωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος δεν έχει προσεγγίσει τον κύριο ιδιοκτήτη της News Corp., Ρούπερτ Μέρντοχ ούτε έχει προσλάβει συμβούλους για να αξιολογήσει μια τέτοια κίνηση. Το Axios ανέφερε επίσης ότι ο Μπλούμπεργκ πιθανώς ενδιαφερόταν και για την αγορά της Washington Post.

Το Tweet – διάψευση του εκπροσώπου της εταιρείας

Ο Ty Trippet, εκπρόσωπος της Bloomberg LP, δήλωσε σε tweet σήμερα ότι η εταιρεία δεν έχει συζητήσει κάποια πιθανή εξαγορά με κανέναν από τους δύο οργανισμούς και δεν ενδιαφέρεται να προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

Η Dow Jones παρέχει οικονομικές πληροφορίες και ειδήσεις και είναι η ιδιοκτήτρια της Wall Street Journal, μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στις ΗΠΑ. Αποτελεί ανταγωνιστή του Bloomberg News, το οποίο αποτελεί μέρος της Bloomberg LP, όπου ο Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι ο μεγαλομέτοχος.

Η News Corp. διερευνά το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την άλλη εταιρεία μέσων ενημέρωσης του Μέρντοχ, την Fox Corp. Αρκετοί επενδυτές της News Corp. αντιδρούν σε αυτή την ιδέα, σημειώνει το Bloomberg.

Η διάψευση