Οι γιορτές πλησιάζουν και όλοι προετοιμάζουμε το γιορτινό μενού που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους μας. Αν θέλετε μια φρέσκια και πρωτότυπη ιδέα για γλυκό μπορείτε να παρασκευάσετε μια χιονισμένη τούρτα παραλλαγή της γνωστής σε όλους μας Black Forest, τη White Forest!

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και τα υλικά τα βρίσκετε εύκολα στο σούπερ μάρκετ ενώ αν λάβουμε υπόψιν μας το Φυλλάδιο Lidl θα σας κοστίσουν περίπου 15 ευρώ. Θα χρειαστείτε:

Για τη βάση: 

500 γρ φαρίνα

250 γρ βούτυρο

5 αυγά

4-5 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας (ή δύο βανιλίνες)

1 ποτήρι γάλα

2 κούπες ζάχαρη

Για τη γέμιση:

250 γρ κρέμα γάλακτος

250 γρ λευκή κουβερτούρα

1 κουταλιά της σούπας μέλι

400 γρ κομπόστα βύσσινο

50ml κονιάκ

50 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα τρίμμα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε την τούρτα White Forest ξεκινήστε με την γέμιση. Σε ένα μπολ σπάστε την κουβερτούρα σας κομματάκια. Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και αφήστε την να πάρει βράση. Μόλις συμβεί αυτό βγάλτε την από τη φωτιά και περιχύστε την κουβερτούρα σας. Αφήστε για ένα με δύο λεπτά και μετά αρχίστε να ανακατεύετε με αργές κινήσεις προκειμένου να βοηθήσετε όλα τα κομματάκια σοκολάτας να λιώσουν μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος. Όταν γίνει αυτό και το μείγμα σας είναι πια ομοιογενές και λείο, προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε ξανά. Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει.

Συνεχίστε με τη βάση σας. Πρόκειται στην ουσία για ένα κέικ με γεύση βανίλια. Χωρίστε τους κρόκους των αυγών από το ασπράδι και χτυπήστε τα ασπράδια σας μαρέγκα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ σας το βούτυρο και τους κρόκους σας μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε για 4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε στο μείγμα σας το γάλα και τη βανίλια κι έπειτα προσθέστε τη φαρίνα ενώ συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ. Στο τέλος προσθέστε τη μαρέγκα που έχετε χτυπήσει και ανακατέψτε με μια σπάτουλα κάνοντας απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Μοιράστε το μείγμα σας σε δύο ταψάκια με διάμετρο 20 εκατοστά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι το κέικ σας πριν το βγάλετε για να βεβαιωθείτε πως έχει ψηθεί. Αν το κέικ είναι έτοιμο το μαχαίρι σας θα πρέπει να βγαίνει καθαρό.

  • Αν δεν έχετε δύο ταψάκια 20άρια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στο οποίο θα ρίξετε όλο το μείγμα και αφού το ψήσετε και το αφήσετε να κρυώσει θα το κόψετε στη μέση με ένα μεγάλο μαχαίρι (π.χ. του ψωμιού).  
  • Αν θέλετε πριν ψήσετε το κέικ μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα δύο- τρεις κουταλιές από την κομπόστα βύσσινο και να ανακατέψετε. Αυτό θα κάνει την τούρτα σας ακόμα πιο εντυπωσιακή και νόστιμη αφού σε κάθε κουταλιά θα υπάρχουν κομμάτια του φρούτου μέσα στην ίδια τη ζύμη.

Για να στήσετε την τούρτα σας βεβαιωθείτε ότι τόσο το κέικ όσο και η γέμιση είναι κρύα. Βγάλτε τη γέμιση από το ψυγείο σας και χτυπήστε τη στο μίξερ για να αφρατέψει. Σε ένα μπολ ρίξτε το κονιάκ και αραιώστε σε αυτό όλο το σιρόπι από την κομπόστα βύσσινο αφού πρώτα το σουρώσετε.

Βάλτε το ένα κομμάτι κέικ σε μια βάση για τούρτες και καταβρέξτε το με το μισό σιρόπι βύσσινο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο μαγειρικής. Στη συνέχεια απλώστε τη μισή γέμιση ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και από πάνω προσθέστε σε όλη την επιφάνεια τα μισά βύσσινα από την κομπόστα σιγά σιγά με ένα κουτάλι. Τοποθετήστε με προσοχή το δεύτερο κομμάτι κέικ χωρίς να πιέσετε πολύ γιατί έτσι κινδυνεύετε να ξεχειλίσει η κρέμα της γέμισης σας. Ομοίως καταβρέξτε και το δεύτερο κομμάτι κέικ με το υπόλοιπο σιρόπι βύσσινο και καλύψτε την τούρτα σας με την κρέμα.

Στο τέλος προσθέστε στην επιφάνεια της τούρτας τα υπόλοιπα βύσσινα από την κομπόστα και πασπαλίστε με λίγη λευκή κουβερτούρα σε τρίμμα.

Καλή επιτυχία!!!