Η ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου συμμετέχει και η Εύα Καϊλή, εξέδωσαν ανακοίνωση μετά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί σήμερα για το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ευρωβουλή.

Σε ανακοίνωσή τους, ξεκαθαρίζουν ότι χρειάζεται «μηδενική ανοχή» στη διαφθορά και ότι θα συνεργαστούν με τις αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αντιδρώντας σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με βελγική έρευνα για καταγγελίες διαφθοράς, που αποκάλυψαν πρώτα τα βελγικά μέσα ενημέρωσης Le Soir και Knack, η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δηλώνει:

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τους ισχυρισμούς περί διαφθοράς στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Η Ομάδα S&D έχει μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Είμαστε οι πρώτοι που υποστηρίζουμε μια ενδελεχή έρευνα και πλήρη αποκάλυψη. Θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις ερευνητικές αρχές. Σε αυτό το πνεύμα, δεν θα σχολιάσουμε δημοσίως τις εν εξελίξει δικαστικές διαδικασίες.

Δεδομένης της σοβαρότητας των ισχυρισμών, έως ότου οι αρμόδιες αρχές παράσχουν σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις, ζητάμε την αναστολή των εργασιών επί οποιωνδήποτε φακέλων και ψηφοφοριών στην ολομέλεια σχετικά με τα κράτη του Κόλπου, ιδίως όσον αφορά την απελευθέρωση των θεωρήσεων και τις προγραμματισμένες επισκέψεις».