Προετοιμασία 10′, Μαγείρεμα 10′, Ψήσιμο 2 ώρες

 ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

1.500 γρ. αρνί, μπούτι

30 αμπελόφυλλα, από βάζο

8 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.γ. κύμινο

5 φρέσκα σκόρδα, σε ροδέλες

2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

¼ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

¼ ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος

¼ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, χοντροκομμένο

5 κ.σ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να ξεκοκαλίσει το μπούτι και να το χτυπήσει ομοιόμορφα για ρολό.

Απλώνουμε πάνω στον πάγκο ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και στρώνουμε επάνω τα αμπελόφυλλα έτσι ώστε το ένα να πατάει στο μισό του άλλου. Το μήκος τους πρέπει να είναι τόσο όσο το μήκος του κρέατος που θα τυλίξουμε σε ρολό. Βάζουμε επάνω στα φύλλα το μπούτι του αρνιού, το ραντίζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Σε χαμηλή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σκόρδα, τα κρεμμυδάκια και τα βότανα για 1′. Προσθέτουμε το σπανάκι, τον χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις μαραθεί το σπανάκι και σωθούν τα υγρά, σε περίπου 10′, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Μοιράζουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του κρέατος. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε σε ρολό και σφίγγουμε καλά τη λαδόκολλα στα πλάγια, σαν καραμέλα.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο νερό το ρολό και το ψήνουμε για 2 ώρες. Το αφήνουμε να κρυώσει, ανοίγουμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε φέτες.