Σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο δείπνο στην σύνοδο της Πράγας ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Τουρκίας ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας αυτό που είπε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός ότι αποκαλύφθηκε μπροστά σε όλους ποια είναι η χώρα που προκαλεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «Αντί να προκαλεί εντάσεις πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο» και πρόσθεσε πως «όπως τόνισε ο πρωθυπουργός αυτό που έγινε μπροστά στους ηγέτες ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν ποιος προκαλεί, ποιος υψώνει τους τόνους, και ποιος υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα και δεν κλείνει την πόρτα του διαλόγου».

Το θέμα πλαφόν θα τεθεί στην Σύνοδο Κορυφής

Το θέμα του πλαφόν θα τεθεί και σήμερα στην Σύνοδο Κορυφής καθώς όπως τόνισε η ελληνική πρόταση έχει δυναμική. Στόχος είναι να είναι όλα έτοιμα για να ληφθούν αποφάσεις στην επόμενη σύνοδο.

Η χώρα μας είναι μέρος των λύσεων, τόνισε και θύμισε τα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν όπως το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό κατά την πανδημία και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο μίνι ασφαλιστικό που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα για διαβούλευση. Μεταξύ άλλων είπε ότι διορθώνονται αδικίες και στρεβλώσεις.