Δηλώσεις μετά το πέρας της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πράγα έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Διαμορφώνεται πλέον κοινός τόπος στο συμβούλιο ότι πρέπει να υπάρχει μια κοινή, δραστική, ευρωπαϊκή παρέμβαση, ώστε να πέσουν οι τιμές στο φυσικό αέριο. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι προτάσεις που εξετάσει η Κομισιόν” τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Είμαι αισιόδοξος ότι στο επόμενο συμβούλιο και αφού έχει γίνει η σχετική επεξεργασία, θα μπορούμε να αποφασίσουμε μια τέτοια παρέμβαση. Χαίρομαι γιατί μετά από επίμονη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και των ειδικών που μας συμβουλεύουν, οι προτάσεις αυτές  έχουν ωριμάσει, έστω και με καθυστέρηση. Έστω και αργά η Ευρώπη πρέπει να κάνει το σωστό“.

Σχετικά με την Τουρκία επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αφήσει καμία πρόκληση να περάσει αναπάντητη. “Όσοι συμμετείχαν σε αυτή την ευρωπαϊκή κοινότητα είδαν αυτό τον διάλογο και έβγαλαν τα συμπεράσματα τους” είπε.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα να σταματήσει η “απαράδεκτη ρητορική αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας”.