Η συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης του Πάνου Σκουρλέτη για την ενδοοικογενειακή βία που απευθυνόταν προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη μετατράπηκε σε μια σφοδρή σύγκρουση για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την αστυνομική βία στα πανεπιστήμια με αφορμή την επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και τη χρήση χημικών κατά συναυλίας φοιτητών.

Ασφάλεια

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «πάψτε να χτυπάτε τα παιδιά» με τον κ. Θεοδωρικάκο να απαντά: «Θέλετε πανεπιστήμιο μπάχαλο».

«Δεν εκπλήσσομαι που αλλάξατε το περιεχόμενο της ερώτησή σας. Οφείλετε να είστε πιο προσεκτικός. Πριν από λίγες ημέρες αναφερθήκατε στο περιστατικό με του 38 μετανάστες στον Έβρο και μιλήσατε για κυβέρνηση ρεντίκολο. Διαψευστήκατε αλλά δεν ζητήσατε συγγνώμη. Δεν μου κάνει εντύπωση αυτό που κάνετε και σήμερα. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των συνόρων της πατρίδας και των πολιτών. Ξεκινώντας από τον Εβρο εκεί που η ΕΛΑΣ με στρατό και χιλιάδες ακρίτες φυλάμε τα σύνορα της πατρίδας που είναι και σύνορα του Δυτικού κόσμου με την Τουρκία η οποία εργαλειοποιεί ανθρώπους και εσείς έχετε πιει το αμίλητο νερό και δεν τολμάτε να πείτε παραμικρό» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος

«Εμάς μας ενδιαφέρει η ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Η ασφάλεια προσώπων. Είναι ντροπή αυτό που έγινε με τον πρύτανη του οικονομικού πανεπιστημίου της Αθήνας που του κρεμάσανε ταμπέλα με αυτό τον τρόπο. Είναι μια αποκρουστική εικόνα. Δεν είναι δυνατόν σε ένα πανεπιστήμιο να μην υπάρχει το πιο αυτονόητο πράγμα όπως είναι η βιβλιοθήκη. Η ΕΛΑΣ δεν ελέγχει εκπαιδευτικές διαδικασίες ή πολιτικές πεποιθήσεις. Η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές αντιμετωπίζει εγκληματικές δραστηριότητες όπως εμπόριο ναρκωτικών, παραεμπόριο βιασμοί», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σταματήστε να απευθύνεστε στο ακροδεξιό σας κοινό

Ο κ. Σκουρλέτης διαμαρτυρήθηκε έντονα από τα έδρανα με τον κ. Θεοδωρικάκο να επιμένει πως «δεν θέλατε να συζητήσουμε σήμερα για την ενδοοικογενειακή βία. Τελικά κατάλαβαν όλοι πόσο ενδιαφέρεστε για τις γυναίκες και την ενδοοικογενειακή βία. Να μάθετε να σέβεστε. Υπάρχουν και αντίθετες απόψεις από τις δικές σας. Θέλετε ένα πανεπιστήμιο μπάχαλο. Δεν νοιάζεστε για τα παιδιά του ελληνικού λαού και για την μόρφωσή τους. Νοιάζεστε για να τα κάνετε μπάχαλο τίποτε άλλο δεν σας ενδιαφέρει. Είναι κρίμα».

Νωρίτερα ο κ. Σκουρλέτης είχε ζητήσει την κατάργηση του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία λέγοντας: «Πάψτε να χτυπάτε τα παιδία. Αποσύρετε το νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Σταματήστε να απευθύνεστε στο ακροδεξιό σας κοινό για να αντιμετωπίσετε την πολιτική σας απομόνωση».