Τη διακοπή των θερινών διακοπών και την επίσπευση έναρξης των εργασιών της Βουλής στις 22 Αυγούστου ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια

«Η κυβέρνηση συμφωνεί»

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Και επισημαίνει: «η κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου».