Αντρέα Μποτσέλι «Να πιστέψεις στο όνειρό σου και να προχωρήσεις με ταπεινότητα» 

Αποκλειστική συνέντευξη με τον διάσημο ιταλό τενόρο που θα εμφανιστεί στο εορταστικό 30ο Sani Festival της Χαλκιδικής. 

PHOTO LUCA ROSSETTI

«Η φωνή είναι ένα δώρο με αξία απροσμέτρητη, ένα δώρο που θα συνεχίσω να το τιμώ όσο ο καλός Θεός μού δίνει τη δυνατότητα. Η μουσική ήταν πάντα το μεγαλύτερο πάθος μου, και πέραν τού ότι κατάφερα να την κάνω το επάγγελμα από το οποίο ζω, παραμένει για εμένα κάτι απαραίτητο στην καθημερινή ζωή μου, ένας τρόπος για να της δίνω ελαφρότητα και για να την κάνω πιο ποιητική. Δεν υπάρχει ημέρα που να μην αναλογιστώ με ευγνωμοσύνη πόσες χαρές έχω πάρει από τη μουσική». Αυτά δηλώνει μεταξύ πολλών άλλων ο Αντρέα Μποτσέλι στην αποκλειστική συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο ΒΗΜΑgazino, που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», και στον Κοσμά Βίδο.

Ο διεθνούς φήμης τενόρος εκφράζει αυτή του την ευγνωμοσύνη τραγουδώντας τις τελευταίες δεκαετίες με γενναιοδωρία άριες, καντσονέτες, μιούζικαλ και ποπ επιτυχίες στα μεγαλύτερα θέατρα και στις αρένες όλου του κόσμου. Τιμημένος και ακριβοπληρωμένος για την τέχνη του, ο Μποτσέλι αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες των τελευταίων 50 χρόνων. Και φέρνει, για μία ακόμη φορά, το τραγούδι του και στη χώρα μας. Ο ιταλός σούπερ σταρ, ο οποίος θα εμφανιστεί  την τελευταία ημέρα του εορταστικού εφέτος Sani Festival, στη Χαλκιδική, σε μια προ πολλού sold out συναυλία για τα 30 χρόνια του θεσμού, μιλάει εκ βαθέων για την τέχνη και τη ζωή του.

***

Οάσεις της Αθήνας 

Η ελληνική πρωτεύουσα έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια πολλά δροσερά καταφύγια από τη βουή της μεγάλης πόλης. 

Σύμφωνοι. Το να περάσει κανείς το καλοκαίρι του και δη τον Αύγουστο εξ ολοκλήρου στην Αθήνα δεν φαντάζει γενικώς και ως το πιο ειδυλλιακό σενάριο, όμως – ακόμη και αν η μοίρα ή οι συνθήκες τα φέρουν έτσι – το καλό με την πόλη αυτή είναι πως διαθέτει πλέον τόσο πολλές όμορφες γωνιές (πάρκα, πεζοδρόμους, αυλές, κήπους και ταράτσες) όπου μπορεί κανείς να δροσιστεί και να βρει καταφύγιο από τον θόρυβο και τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Γιώργος Νάστος γράφει για τις νέες αφίξεις και τις alltimeclassicεπιλογές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το The Ellinikon Experience Park που είναι ανοιχτό για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να μάθουν, να ψυχαγωγηθούν και να εμπνευστούν σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, παίρνοντας μία πρώτη γεύση από το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη. Δροσερά και ατμοσφαιρικά βράδια επιφυλάσσει και το κινηματογραφικού τύπου σκηνικό της Λίμνης Βουλιαγμένης ή οι «βεράντες» του Λυκαβηττού με την πανοραμική θέα στην πόλη. Εξασφαλισμένη δροσιά προσφέρει πάντα και μια βόλτα στο ΚΠΙΣΝ. Εκατομμύρια άνθρωποι από κάθε γωνιά της χώρας και του κόσμου ολόκληρου έχουν περπατήσει στα ελαφρώς ανηφορικά μονοπάτια που οδηγούν στον ανοικτό προς τη θάλασσα «Φάρο» και έχουν βολτάρει δίπλα στο μεγάλο κανάλι με τα μουσικά σιντριβάνια ή έχουν παρακολουθήσει κάποια παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και έχουν περιηγηθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη.

***

Νίκολας Σταύρος Νίαρχος: Επάγγελμα ρεπόρτερ 

Ποιος είναι ο 33χρονος αντισυμβατικός γιος του Σπύρου Νιάρχου και της Ντάφνι Γκίνες που συνελήφθη πρόσφατα στο Κονγκό;  

Πριν από μία εβδομάδα ακριβώς τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν για πρώτη φορά επάνω του, καθώς ήταν πρωταγωνιστής μιας ιστορίας που μοιάζει βγαλμένη από χολιγουντιανό σενάριο. Γιατί ο 33χρονος Νίκολας Σταύρος Νιάρχος, εγγονός του Σταύρου Νιάρχου, γιος του Σπύρου Νιάρχου και της Ντάφνι Γκίνες, δεν ασχολείται με τις big business της οικογένειάς του, όπως θα ανέμενε κανείς. Αντίθετα, ακολούθησε τον δρόμο της ερευνητικής δημοσιογραφίας ως free-lancer, με τον ίδιο να ταξιδεύει στις πιο επικίνδυνες ζώνες, σε Ευρώπη αλλά και σε Αφρική, δημοσιεύοντας εκτενή ρεπορτάζ σε έντυπα όπως τα περιοδικά «Τhe New Yorker» και «The Νation».

Αυτή τη φορά τα βήματά του τον έφεραν ξανά στην Αφρική, και συγκεκριμένα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ώστε να κάνει ρεπορτάζ για την προστασία της φύσης, της οικονομίας και του πολιτισμού για λογαριασμό του περιοδικού «The Nation», σύμφωνα με την επίσημη διαπίστευσή του. Στις 13 Ιουλίου, όμως, ο ίδιος συνελήφθη από τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας στην πόλη Λουμπουμπάσι μαζί με τον κονγκολέζο συνάδελφό του Ζοζέφ Καζαντί Καμουάνγκα, ο οποίος είναι γνωστός για τα ερευνητικά του ρεπορτάζ γύρω από τον τομέα των εξορύξεων.

Ευτυχώς η περιπέτεια του Νίκολας Σταύρου Νιάρχου είχε αίσιο τέλος, καθώς απελευθερώθηκε έπειτα από κράτηση έξι ημερών. Στο ΒHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Ερη Βαρδάκη εξερευνά τις ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής του.

***

Μαρίνες για yachts πολλών αστέρων 

Δώδεκα υπερσύγχρονα αγκυροβόλια για τους ισχυρούς του χρήματος, από το Μαϊάμι ως το Αμπου Ντάμπι. 

Πορτοφίνο, Μονακό, Σεν Τροπέ, Ιμπιζα, Σεντ Μπαρτς. Μία από τις πρώτες εικόνες που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεπτόμαστε τα συγκεκριμένα μέρη είναι οι εμβληματικές μαρίνες τους. Εστεμμένοι, άνθρωποι των επιχειρήσεων, λαμπεροί αστέρες του Χόλιγουντ και όλοι όσοι έχουν κάνει τρόπο ζωής τους το yachting τις θεωρούν το δεύτερο σπίτι τους. Εκεί διοργανώνονται οι πιο διάσημες Ρεγκάτες και τα πιο πολυσυζητημένα F1 Grand Prix, τα πιο exclusive events, αλλά και τα πιο πολυσυζητημένα πάρτι της υφηλίου.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Ντιάνα Καρτσαγκούλη μας ξεναγεί σε μερικά από τα πιο ακριβά, δημοφιλή, φυσικού κάλλους, κοντινά ή (πολύ) μακρινά αγκυροβόλια ανά τον κόσμο.

***

«Γλυπτό» στη θάλασσα  

Oι αθλητικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι του Αρενταλ στη νοτιοανατολική Νορβηγία αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται χάρη στις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις των Snøhetta.   

Σε μία από τις πολλές βραχονησίδες της Νορβηγίας, σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της πόλης Αρενταλ στο νοτιονανατολικό άκρο της χώρας, το νορβηγικό γραφείο Snøhetta που έχει σχεδιάσει μεταξύ πολλών άλλων την περίφημη Οπερα του Οσλο, επαναφέρει στη ζωή το παλιό κτίριο των λουτρών φροντίζοντας να το εναρμονίσει με τη σύγχρονη εποχή. Οταν ολοκληρωθεί το Knubben, όπως ονομάζεται, θα φέρει το παλιό φονξιοναλιστικό μεγαλείο του προηγούμενου κτιρίου αλλά θα καταλαμβάνει μεγαλύτερη έκταση χάρη στους στύλους με ατσάλι στον πυρήνα τους που το στηρίζουν και θα αντιγράφει έτσι πολύ πειστικά το ανάγλυφο του περιγράμματος των ακτών της περιοχής όπως θα καταγραφόταν σε έναν χάρτη, σύμφωνα με την πρωτότυπη σχεδιαστική προσέγγιση των Snøhetta. Μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εικόνα, ικανή να καταστήσει το μικρό Αρενταλ έναν τουριστικό προορισμό ακόμα και με διεθνή εμβέλεια.

Στο ΒHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Μαριλένα Αστραπέλλου μάς ξεναγεί στο νέο τοπόσημο της μικρής πόλης της Νορβηγίας και άλλο ένα εντυπωσιακό κτίριο του πολυβραβευμένου διεθνούς αρχιτεκτονικού γραφείου.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»