Βιβλία που ζωντάνεψαν στην οθόνη: «Οι Φρουροί της Αχαΐας», «Εικονογραφημένες Ιστορίες», Harper’s Bazaar & ΒΗΜΑgazino την Κυριακή με «Το Βήμα»

Την Κυριακή με Το Βήμα

Βιβλία που ζωντάνεψαν στην οθόνη.

Συναρπαστικά βιβλία που έγιναν μεγάλες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές επιτυχίες.

Αυτή την εβδομάδα

Οι Φρουροί της Αχαΐας

Ο δεύτερος τόμος του βραβευμένου μυθιστορήματος του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη.

Ερωτες και ανταγωνισμοί, σε ένα πολιτικά ταραγμένο σκηνικό στα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Τρεις μεγάλες οικογένειες της Αχαΐας, οι Νέζη, Βίλλη και Καζιάνη, ερωτεύονται και ανταγωνίζονται, σε ένα πολιτικά ταραγμένο σκηνικό στα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Η ιστορία ξεκινά το 1969 και εκτυλίσσεται στην Αχαϊκή γη. Μέσα από τη ζωή και τις ιστορίες των πολυάριθμων ηρώων του, απεικονίζεται το κοινωνικό μωσαϊκό και η πολιτικοοικονομική κατάσταση της εποχής.

Οι «Φρουροί της Αχαΐας» εξελίσσονται στην περιοχή της Αχαΐας, με επίκεντρο δράσης τους την Πάτρα και το Αίγιο την εποχή της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Διάλεξα την Αχαία – από τις πιο ανεπτυγμένες κοινωνικά και πολιτιστικά περιοχές της Ελλάδας – για τα διονυσιακά τοπία της, το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της, τη γραφική ρυμοτομία της, τη διάχυτη λαγνεία της, χαρίσματα που εμπνέουν στον μυθιστοριογράφο έναν ενδιαφέροντα σε πλοκή ιστό. Σ’ αυτόν τον ιστό εμπλέκονται πρόσωπα απ’ όλες τις γενεές και τις κοινωνικές τάξεις: βιομήχανοι, εισοδηματίες, πολιτευτές, επαγγελματίες, γυναίκες φιλήδονες, πανεπιστημιακοί καθηγητές, φοιτητές, κληρικοί, τύποι του υποκόσμου, κοσμικοί, άνθρωποι της πιάτσας, κινημένοι στην καθημερινή τους συμπλοκή από λογής συμφέροντα. Κορυφαίο γεγονός είναι η διαμάχη δύο οικογενειών, γύρω από τις οποίες υφαίνεται μια διελκυστίνδα από δραματικές φάσεις επιβολής και υποταγής με καταστροφική κατάληξη.

Mαζί

Εικονογραφημένες Ιστορίες!

Τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας σε κόμικς.

Αυτή την εβδομάδα

Φρανκεστάιν

Η θρυλική γοτθική ιστορία που έγινε το πιο διάσημο μυθιστόρημα τρόμου όλων των εποχών -και παραμένει μια συγκλονιστική εξερεύνηση των ορίων της ανθρώπινης δημιουργικότητας- σε κόμικς.

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή συντροφιά για τα παιδιά και όλη την οικογένεια!

Τις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσουν, μεταξύ άλλων: «Ροβινσώνας Κρούσος», «Ιλιάδα» και άλλοι αγαπημένοι τίτλοι.

Ακόμη

Harper’s Bazaar

Το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο

Και

ΒHMAgazino

O Θανασάκης του Αρκά σε νέες περιπέτειες!

Και στην απλή έκδοση των €2.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Οι ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ #2»: €1,85 & «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»: €0,40 )