Ο ΠΑΟΚ ήταν άφαντος στη Σόφια και κινδυνεύει να μείνει με το… καλησπέρα εκτός συνέχειας του Europa Conference League! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πραγματοποίησε αποκαρδιωτική εμφάνιση στο «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ», χάνοντας με κάτω τα χέρια από τη Λέφσκι Σόφιας (2-0).

Στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τον δεύτερο προκριματικό γύρο, ο ΠΑΟΚ δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ο Λουτσέσκου επέλεξε να αφήσει στον πάγκο το μεγάλο αστέρι του δικεφάλου, Γιάσμιν Κούρτιτς, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο πολλά από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Ο Ρουμάνος «πλήρωσε» τις επιλογές του, με τους ασπρόμαυρους να βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

Κυνικοί και σοβαροί οι γηπεδούχοι, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη και την αδράνεια των αμυντικών του ΠΑΟΚ, στέλνοντας δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι.

Οι «ασπρόμαυροι» αδυνατούσαν να φτιάξουν φάσεις μπροστά από την εστία του Μιχαϊλοφ, με τη Λέφσκι να κλείνει εύκολα τους χώρους. Είναι χαρακτηριστικό, πως ενώ ο ΠΑΟΚ «καιγόταν» για γκολ, η πρώτη και τελευταία ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 84΄ από τα πόδια του Κούρτιτς!

Γουέλτον και Μπάρι τα γκολ για τους γηπεδούχους που έχουν πλέον το πάνω χέρι για την πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του θεσμού.

Ψυχρολουσία με το… καλησπέρα

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το ματς για τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με ενθουσιασμό, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό. Με το… καλημέρα, οι ασπρόμαυροι υπέπεσαν σε λάθος, ο Γουέλτον Φελίπε ξετύλιξε το… δώρο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 1-0.

Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων αποσυντόνισε την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Στο 8ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει με τον Σβαμπ να κάνει το σουτ και τον Μιχαΐλοφ να διώχνει σε κόρνερ.

Ο δικέφαλος του βορρά αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία των Βουλγάρων και στο 19ο λεπτό ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία και το δεύτερο γκολ της Λέφσκι. Ωραία αντεπίθεση των Βουλγάρων και τραγική αμυντική λειτουργία των ασπρόμαυρων, με τον Μπάρι να εκτελεί τον Κοτάρσκι από το ύψος του πέναλτι για το 2-0.

Στο 29΄ και στο 31΄, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν καλές ευκαιρίες, απειλώντας τη Λέφσκι. Αρχικά, ο Μιχαϊλοφ είπε «όχι» σε σουτ του Ντάντας, ενώ στη συνέχεια, η κεφαλιά του Κάργα… έξυσε το δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο 37΄, ο Κοτάρσκι κατέβασε ρολά σε ωραίο τελείωμα του Ρονάλντο, ενώ δύο λεπτά αργότερα μπλόκαρε το σουτ του Κράστεφ.

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ πήγε με την πλάτη στον τοίχο στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Λιγοστές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ δεν… τράβαγε ούτε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγές. Ο Ρουμάνος τεχνικός έριξε στο παιχνίδι τους Κούρτιτς-Νάρεϊ, αποσύροντας στον πάγκο τους Ντάντας και Κουαλιάτα.

Ο δικέφαλος του βορρά αδυνατούσε να πλησιάσει την εστία του Μιχαϊλοφ και ο χρόνος κυλούσε υπέρ της Λέφσκι. Στο 62΄, το σουτ του Γουέλτον κατέληξε στα σώματα, ενώ στο 63΄ο Ίνγκασον έκοψε την προσπάθεια του Μπάρι.

Ο ΠΑΟΚ… ψαχνόταν, ο Λουτσέσκου ανακάτεψε εκ νέου την τράπουλα (Φελίπε Σοάρες, Τόμας), αλλά το αποτέλεσμα παρέμενε ίδιο για τους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι έκλειναν σωστά τους χώρους, με τον δικέφαλο του βορρά να απειλεί για πρώτη φορά στο 84ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου. Η σέντρα-σουτ του Κούρτιτς πέρασε άουτ και κάπου εκεί, η κλεψύδρα άρχισε να αδειάζει για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Στο 89ο λεπτό, ο Κωνσταντέλιας έκανε ωραία κάθετη μέσα στην περιοχή των Βουλγάρων, αλλά ο Σοάρες δεν πρόλαβε να φτάσει στην μπάλα. Οι ασπρόμαυροι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ξανά τον Μιχαϊλοφ, με το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ να ξεκινάει με τον χειρότερο τρόπο.

ΛΕΦΣΚΙ: Μιχαΐλοφ, Πετρίς, Σονκό Σούντμπεργκ, Κόρντομπα, Γκάλτσεφ, Κράστεφ, Φαν ντερ Κοπ, Μιλάνοφ, Ρονάλντο (Πέτκοφ 87′) Μπάρι, Ουέλτον Φελίπε (Μίτκοφ 93′)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (Σοάρες 71′), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (Κωνσταντέλιας 78΄), Ντάντας (Νάρεϊ 57′), Κουαλιάτα (Κούρτιτς 57′), Κούτσιας (Μπράντον 71′)