Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο βρίσκεται από χθες το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Στέφανος. Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου χαρακτηρίζεται ιστορικής σημασίας καθώς είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά από 60 ολόκληρα χρόνια και μετά το σχίσμα που σημειώθηκε το 1967 μεταξύ της Εκκλησίας των Σκοπίων αρχικά με το Πατριαρχείο Σερβίας και κατ επέκταση με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Αχρίδος υπό τον κ. Στέφανο αναμένεται σε λίγη ώρα να επισκεφθεί το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στο Βαλουκλή όπου θα πραγματοποιηθεί ο πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή του Αποστόλου Βαρθολομαίου κατά την οποία εορτάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος .

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκεί θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου κ. Στεφάνου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Και είναι η πρώτη φορά μετά το 1963 οπότε συναντήθηκαν για τελευταία φορά Οικουμενικός Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος. Η προηγούμενη διεξήχθη στο Αγιο Ορος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα και τον Αρχιεπίσκοπο Σκοπίων Δωσίθεο. Τέσσερα χρόνια δηλαδή πριν το οριστικό σχίσμα.