Το super model Τίτι Βανίλι σταύρωσε νωχελικά τις καλλίγραμμες μακριές της γάμπες. Στη συνέχεια έβγαλε από το τιρκουάζ micro Lady Dior τσαντάκι της ένα λεπτεπίλεπτο χαρτί. Αρχισε με σιγανή φωνή να μου διαβάζει τον κατάλογο με τα μεγάλα πάρτι αλλά και τα ιδιωτικά γεύματα τα οποία θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια των Ποσειδωνίων.

Η μεγάλη γιορτή της Ναυτιλίας έρχεται με γρήγορα βήματα και εκείνη είναι πανέτοιμη να κλέψει την παράσταση στα λαμπερά gatherings τα οποία θα πραγματοποιηθούν (ανεπίσημα) μέσα στον Μάιο και εκείνα που θα γίνουν με κάθε επισημότητα τον Ιούνιο.

Η κατάξανθη, εκθαμβωτικά ωραία Τίτι Βανίλι μού εξήγησε ότι τα εταιρικά δώρα έχουν εξαφανιστεί (ιδιαίτερα αυτά από βαρύτιμο ασήμι) από τα γνωστά κοσμηματοπωλεία και άλλα καταστήματα, λόγω της διεθνούς φήμης ναυτιλιακής γιορτής.

Οι έλληνες οικοδεσπότες, λάτρεις της υψηλής φιλοξενίας, είναι πανέτοιμοι να προσφέρουν τα καλύτερα και ακριβότερα δώρα στους ξένους που θα φθάσουν στη μικρή αλλά πανέμορφη Ελλάδα, «τυλιγμένη» σε λευκά, γαλάζια και χρυσαφένια χρώματα.

Οι βίλες στα νότια και βόρεια προάστια ετοιμάζονται για big parties και ιδιωτικά δείπνα, εκεί όμως που αναμένεται να γίνει χαμός είναι στα decks των θαλαμηγών αλλά και στα καλά εστιατόρια.

Καθισμένη πριν από λίγες βραδιές σε ένα τραπέζι στο Matsuhisa μέσα στο Four Seasons παρατηρούσα ότι πολύ κοντά έτρωγαν οι λιβανέζοι μεγαλοεπιχειρηματίες που ανήκουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του υπερπολυτελούς resort. Είχαν πετάξει με ιδιωτικό αεροπλάνο στην Ελλάδα.