Το HR συγκαταλέγεται στους πιο περιζήτητους κλάδους της αγοράς των τελευταίων ετών. Ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες, ανεξαρτήτως ακαδημαϊκού υπόβαθρου και θεωρητικής κατάρτισης στρέφονται στο HR.

Ας ξεκινήσουμε από το βασικότερο. Γιατί να γίνει κάποιος HR Professional; Οι λόγοι είναι πολλοί και προφανείς. Αρχικά, οι διαθέσιμες θέσεις στην αγορά εργασίας είναι πολυάριθμες: Πρόκειται για θέσεις σε διαφορετικές ειδικότητες (πχ. HR Generalist, HR Coordinator, Payroll Specialist), και σε διαφορετικά επίπεδα βάσει εμπειρίας (junior, mid-level, senior). Σημαντική παράμετρος είναι επίσης οι συνθήκες εργασίας, ο μισθός, το εταιρικό περιβάλλον και το ίδιο το αντικείμενο! Δεδομένου ότι το HR μεριμνά για την ευημερία των ανθρώπων μιας επιχείρησης και κατ΄ επέκταση την ευημερία της ίδιας της επιχείρησης, έχει μία βαθύτερη κοινωνική αποστολή.

Ποιους ακαδημαϊκούς τίτλους/πιστοποιήσεις θα πρέπει να έχει κανείς για να διεκδικήσει μια θέση στο HR;

Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει τη θέση ότι οι επαγγελματίες HR δεν προέρχονται από κάποια συγκεκριμένη σχολή και ως εκ τούτου, δεν διαθέτουν κάποιο ειδικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Αυτό είναι εμφανές από το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη HR στην Ελλάδα και το εξωτερικό προέρχονται από διαφορετικές σχολές. Επομένως, ο ακαδημαϊκός τίτλος δεν είναι περιοριστικός. Στην πλειονότητα τους, οι HR Professionals προέρχονται τόσο από Θεωρητικές Σχολές, όπως Ψυχολογία, Φιλολογία, Παιδαγωγικά, Κοινωνικές Πολιτικές Επιστήμες όσο και από Θετικές Επιστήμες, όπως Μαθηματικό, Φυσικό, Οικονομικά και Πληροφορική, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι δεσμευτικό.

Αυτή τη στιγμή, η μοναδική Εταιρεία στην Ελλάδα και την Κύπρο, η οποία αναγνωρίζεται ως εγκεκριμένος πάροχος εκπαίδευσης από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification InstituteUSA) είναι η εταιρεία Reatcode, η οποία πιστοποιεί όσους ολοκληρώνουν τα προγράμματα του HUMANVUE.

 Τι είναι το HumanVue;

Πρόκειται για Το μεγαλύτερο Digital School στην Ελλάδα για επιτυχημένη καριέρα στον χώρο του HR. Αποτελεί την πιο σύγχρονη εκπαιδευτική πλατφόρμα για το HR, με πραγματικά παραδείγματα που συλλέχθηκαν από περισσότερες από 100 εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εκπαίδευση γίνεται αποκλειστικά online στον χρόνο και το ρυθμό που θα επιλέξει ο κάθε εκπαιδευόμενος. Δεν υπάρχει προθεσμία ολοκλήρωσης και οι χρήστες μπορούν να επισκεφθούν τις ενότητες του προγράμματος όσες φορές επιθυμούν. Τα προγράμματα είναι στην ελληνική γλώσσα και έχουν δομηθεί με σαφήνεια και διαδραστικό περιεχόμενο, ώστε να γίνονται εύληπτα ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία ή εμπλοκή των χρηστών με το HR. Η εγγραφή και έναρξη στα courses γίνεται σε μόλις 1’.

Ανάλογα με το κάθε πρόγραμμα, σκοπός του Humanvue είναι να προσφέρει πρακτικές γνώσεις για κάθε πλευρά του HR. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα HR Generalist, HR Recruiter & Payroll Specialists, παρουσιάζονται αναλυτικά το αντικείμενο κάθε ειδικότητας, τα διαθέσιμα εργαλεία, οι τεχνικές και οι πρακτικές που ακολουθούνται στην αγορά εργασίας, καθώς επίσης και tricks και tips που χρησιμοποιούν κορυφαίοι επαγγελματίες. Μέσα από διαδραστικό περιεχόμενο, θεωρία, πραγματικές υποθέσεις, παραδείγματα, Tests αξιολόγησης και ερωτήσεις, το Humanvue διασφαλίζει ότι όσοι όλοι ολοκληρώνουν τα courses, θα έχουν αποκομίσει σημαντικές γνώσεις για το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει.

Με την ολοκλήρωση ενός ή περισσοτέρων courses, υπάρχει προαιρετικά η δυνατότητα του εκπαιδευομένου να υποβάλει το βιογραφικό του σημείωμα και να εγγραφεί στο δίκτυο ταλέντων της vaquancy.com , που αποτελεί έναν πολυεθνικό όμιλο διασύνδεσης με εταιρείες,  με εξειδίκευση και σε business ρόλους. Τέλος, υπάρχει προαιρετικά η δυνατότητα του εκπαιδευομένου να πραγματοποιήσει 1-1 career coaching session με HR Professional.

Online Εκπαίδευση:

Με τη δωρεάν εγγραφή στην πλατφόρμα (sign up) οι χρήστες θα λάβουν δωρέαν Αναλυτικό HR Coaching Οδηγό, ο οποίος περιλαμβάνει: συμβουλές για τη σύνταξη του Βιογραφικού σημειώματος, πληροφορίες για την αγορά εργασίας του HR, αναλυτικές πληροφορίες για τα διαθέσιμα courses. Όποιος ενδιαφέρεται να εκπαιδευτεί στις ειδικότητες του HR και τις πιο σύγχρονες τάσεις του κλάδου μπορεί να περιηγηθεί στην πλατφόρμα: academy.humanvue.gr.