«Πολύ σύντομα οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να γιορτάσουν την απαλλαγή τους από τον αλαζονικό και επικίνδυνο κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, με την οποία απάντησε στα δηκτικά σχόλια του πρωθυπουργού για το συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Κουμουνδούρου, αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε λόγο για «τον άνθρωπο που έχει οδηγήσει τη χώρα σε ρεκόρ ακρίβειας, αφού πρώτα την οδήγησε σε ρεκόρ απωλειών μέσα στην πανδημία. Τον άνθρωπο που, χωρίς ντροπή, ‘πούλησε’ περικεφαλαίες, για να έρθει σήμερα χυδαία και κυνικά να προστατεύει την αισχροκέρδεια».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να είναι σίγουρος, «ότι η σελίδα που θα αφήσει στην σύγχρονη ελληνική ιστορία θα έχει ένα χρώμα: μαύρο».

«Επειδή η ασύστολη αλαζονεία του ωστόσο δεν έχει τέλος, θα είχε ενδιαφέρον να τολμήσει να περπατήσει σε έναν εμπορικό δρόμο χωρίς δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ ή να κάνει συνέδριο με 10.000 συνέδρους και πολίτες σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση», κατέληξε εξίσου δηκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας ​το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τις ουκ ολίγες στιγμές έντασης που υπήρξαν σε αυτό, ανέφερε καυστικά:

«Είχαν να κάνουν συνέδριο έξι χρόνια. Μακάρι να κάνουν συνέδριο κάθε χρόνο, για να μας θυμίζουν από τι γλυτώσαμε. Ένα αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού και εντάσεων. Αυτή η εικόνα δεν αρμόζει σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης».