Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και βαδίζει πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα, έχοντας ξεφύγει έτη φωτός μακριά από τους εγχώριους ανταγωνιστές του.

Οι Ερυθρόλευκοι βελτιώνονται συνεχώς και αποδεικνύουν με τον πλέον περίτρανα τρόπο ότι ανήκουν στην ευρωπαϊκή ελίτ. Εκεί που βρίσκονται τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), που δείχνει τον Ολυμπιακό 17ο στην Ευρώπη!

Οι Πειραιώτες έχουν 205 βαθμούς και βρίσκονται ανάμεσα στους 20 κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης, για το διάστημα 1/4/2021 – 31/3/2022.Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, με 312 βαθμούς, ενώ την τριάδα συμπληρώνουν οι Μάντσεστερ Σίτι (261) και Ντιναμό Ζάγκρεμπ (241).

Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα ότι ο Ολυμπιακός είναι επίσης 22ος στην παγκόσμια κατάταξη συλλόγων για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βαδίζει ολοταχώς για την κατάκτηση του 3ου συνεχόμενου και συνολικά 47ου πρωταθλήματος στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να βρίσκεται στο top-20 της Ευρώπης και στο top-25 του κόσμου!

 Η κατάταξη στις πρώτες 20 θέσεις στην Ευρώπη: