Ιδεολογικοπολιτική σύγκρουση στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξακολουθεί να υφίσταται παραμονές του 3ου συνεδρίου και είχε ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά η επίθεση του Παύλου Πολάκη στον επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Φραγκίσκο Κουτεντάκη για το άρθρο του στην Αυγή.

Ο Κουτεντάκης που είναι και οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ξεκαθάρισε ότι πρωτίστως «πρέπει να τεθούν δημοσιονομικές προτεραιότητες» και με αυτό τον τρόπο έβαζε «φρένο» σε μια διαφορετική οπτική περί του «λεφτά υπάρχουν».

Ο Πολάκης εξανέστη και εκφράζοντας τμήμα της ομάδας των προεδρικών (Νίκο Παππά, Χρήστο Σπίρτζη, Γιώργο Τσίπρα, κ.α.) τον «προειδοποίησε» ό,τι δεν θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τα περιγράφει αυτός, αλλά και κάποιοι «σύμβουλοι επενδύσεων τραπεζών….», εννοώντας τον Δημήτρη Λιάκο, πρώην υφυπουργό και συνεργάτη του Γιάννη Δραγασάκη (σ.σ. στο Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών (ΕΝΑ) που πρόσφατα είχε «κοντραριστεί» με τον Γ. Τσίπρα.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι Κουτεντάκης, Λιάκος, Γιώργος Χουλιαράκης (σ.σ. συνεργάζεται με την Τράπεζα της Ελλάδος) θεωρούνται από τα τεχνοκρατικά στελέχη με πείρα και βάθος γνώσης που διατηρούν στενή επαφή με τον Δραγασάκη και η επίθεση αυτή αναδεικνύει την σύγκρουση που υπήρχε και υπάρχει, αλλά σκεπάστηκε λόγω των προσυνεδρικών διαδικασιών, εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το κείμενο του Πολάκη είναι αδύναμο και κάνει «λήψη του ζητουμένου», δηλ. προϋποθέτει αυτό που καλείται να αποδείξει. Ο Κουτεντάκης δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να ήταν στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι σχέσεις του με τον κομματικό μηχανισμό ήταν ανέκαθεν από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.

Και με αυτή την υπόθεση, μια ακόμα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχασε την ευκαιρία να εμφανιστεί δικαιωμένος υποστηρίζοντας ότι ο άνθρωπος που διόρισε σε μια ανεξάρτητη θέση ανταποκρίθηκε θεσμικά στο ρόλο του, υπενθυμίζοντας αντίθετα παραδείγματα από την πλευρά της ΝΔ.

Άλλο ένα πολιτικό αυτογκόλ!