Κάτι πολύ μεγάλο έγινε στην Επίδαυρο το Σαββατοκύριακο που πέρασε!

Στη Νέα Επίδαυρο, στον τόπο όπου έγινε η Πρώτη Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του Δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη και πάλι όπως τότε πριν 200 χρόνια, οι Δήμαρχοι των ιστορικών επαρχιών – σύγχρονων δήμων για να αποτίσουν φόρο τιμής στους 59 παραστάτες που από τις 20 Δεκεμβρίου 1821 έως τις 15 Ιανουάριου 1822 έκαναν εκεί τις εργασίες τους.

Η απόφαση του Δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου Επιδαύρου να προσκαλέσουν τους Δημάρχους αυτούς, μαζί με τους Δημάρχους της Πελοποννήσου και των γύρω δήμων απέδωσε καρπούς. Μια πρωτοβουλία που δείχνει πως όσο υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν γεγονότα και πρόσωπα του παρελθόντος τόσο η χώρα μας θα στέκεται με σθένος στο πέρασμα των αιώνων. Και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο, γιατί πολύ απλά το έκαναν με την καρδιά τους.

Το Σάββατο 19-3-2022 έγινε μια καταπληκτική επετειακή ειδική συνεδρίαση, στην οποία κατατέθηκαν συγκλονιστικές μαρτυρίες που αφορούσαν τον τόπο αλλά και τους παραστάτες του κάθε τόπου!

Στο τέλος της συνεδρίασης, με συγκίνηση υπογράφηκε το Πρωτόκολλο επανασύνδεσης των ιστορικών αυτών Δήμων στο γενέθλιο τόπο του Ελληνικού κράτους!

Την Κυριακή 20-3-2022 ακολούθησε ο εορτασμός της ιστορικής επετείου, ο οποίος φιλοξένησε όλους τους προαναφερθέντες δημάρχους, αλλά και εκπροσώπους της πολιτκής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Υπουργός κ. Μάκης Βορίδης, ο εκπρόσωπος του ΠτΒ κ. Ανδριανός, ο ειδικός σύμβουλος της Κυβέρνησης κ. Στεφανής, οι βουλευτές κ. Γκιόλας και κ. Πουλάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Χρόνης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Επιδαύρου κ. Ρουμελιώτης ,απέδωσαν με τις ομιλίες τους το βαθύτερο νόημα της μεγάλης ιστορικής στιγμής.

Παρόντες οι δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων από Βόρεια Κυνουρία, Βόρεια Τζουμέρκα, Γορτυνία, Δελφούς, Δυτική Μάνη, Δωρίδα, Ηρωική Νήσο Κάσο, Ηρωική Νήσο Ψαρών, Θέρμο, Θεσσαλονίκη, Θήβα, Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, Καμένα Βούρλα, Κόρινθο, Λαμία, Λοκρούς, Νότια Κυνουρία, Νότιο Πήλιο, Ξηρόμερο, Ρήγα Φεραίο, Σκόπελο, Σούλι, Σπέτσες, Τέμπη από τις ιστορικές περιοχές. Δήμαρχοι από Τροιζήνα, Ερμιόνη, Δράμα, Σιντική, Πρέβεζα, Πύργο, Πάτμο, Νικαια – Ρέντη, Βριλησσίων, Πύλο, Συκιώνα, Ευρώτα.

Εκτός των δημάρχων τις εκδηλώσεις τίμησαν, ο Γ.Γ. της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρης, ο πρόεδρος, η αντιπρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ.κ. Μαραβέλιας, Γκόγκου και Σπυρίδωνας, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Παπαϊωάννου.