Η οικογένεια της Μοτοδυναμικής απώλεσε ένα από τα πλέον εξέχοντα μέλη της, τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος της εταιρείας μεταξύ των πολλών άλλων ιδιοτήτων του στις οποίες συγκαταλέγονται αυτή του πρώην προέδρου του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕ, του αντιπρόεδρου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων αλλά και του πρόεδρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, προδίδοντας την πολυσχιδή προσωπικότητά του που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της σε όλο το φάσμα του ελληνικού επιχειρείν και όχι μόνο.

Σε ό,τι αφορά την Μοτοδυναμική, ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος της εταιρείας από την ίδρυσή της το 1993 έως το 2015, όταν και παρέδωσε την σκυτάλη στον γιο του Πάρη.

Παρέμεινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έως το 2018 και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος. Η επαγγελματική του εμπλοκή με τις δραστηριότητες της εταιρείας ξεκινάει ωστόσο ακόμα πιο νωρίς, το 1982, μέσω της οικογενειακής εμπορικής επιχείρησης Αφοι Ηλιόπουλοι ΕΠΕ, η οποία είναι η πρόγονος της Μοτοδυναμική ΑΕΕ. Η δε εμπλοκή του με τα προϊόντα της εταιρείας ξεκινάει νωρίτερα, λίγο μετά την ενηλικίωση του, ενω έκτοτε παρέμεινε ενθουσιώδης χρήστης τόσο των δικύκλων όσο και των προϊόντων θάλασσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος υπήρξε: «Δυναμικός και πολυπράγμων, υποστήριζε σταθερά την μακροχρόνια ανάπτυξη της εταιρείας, ακόμα και σε δύσκολες εποχές. Έτσι, στην ισχυρή ιστορική βάση της Yamaha προστέθηκε η Porsche (2011) και η Sixt (2018). Είχε προηγηθεί η κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας με την είσοδο στο Χρηματιστήριο. Ηταν ένας καινοτόμος επιχειρηματίας με βαθιά προσήλωση στη σύγχρονη διοίκηση και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Ένας κοινωνικά γενναιόδωρος άνθρωπος με ειλικρινή αγάπη και συνεισφορά στην εκπαίδευση, ως ιδρυτικό μέλος του ALBA, και στον πολιτισμό, ως Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ένας εξωστρεφής πολίτης του κόσμου με ασίγαστο αίσθημα προσφοράς στην πατρίδα του, όπως κατέδειξε με την θητεία του στον ΣΕΒ».

Ο Σωτήρης Χατζίκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Μοτοδυναμική Α .Ε.Ε , δήλωσε: «Για εμάς, ο Οδυσσέας ήταν ένας χαρισματικός ηγέτης. Αποτελούσε μια σταθερή πηγή έμπνευσης και μια πυξίδα στην επιχειρηματική μας πορεία. Αυτό θα συνεχίσει να είναι μέσω της παρακαταθήκης του, όσο δυσαναπλήρωτο και εάν είναι το κενό που αφήνει. Σε προσωπικό επίπεδο, στην μακρόχρονη συνεργασία μας με τίμησε με την αμέριστη καθοδήγηση, συμπαράσταση και εμπιστοσύνη του, θεμέλια πλέον της επαγγελματικής μου ζωής».