Οπτικό υλικό από συναντήσεις πολιτικών προσώπων σε ιδιωτικούς χώρους όπου εμφανίζονται να παραλαμβάνουν χρηματικά ποσά σε χαρτοφύλακες, όπως και στοιχεία για σύστημα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων πολιτικών και άλλων ιδιωτών που δεν είχε γνωστοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Αυτά υποστηρίζεται – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» – ότι θα πλαισιώνουν την περιώνυμη «τρίτη διαθήκη» του αποβιώσαντος το περασμένο καλοκαίρι πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, η δημοσιοποίηση της οποίας αναμένεται μέχρι τις αρχές Μαΐου. Ακόμα, εκτός από το χειρόγραφο ο Ακης Τσοχατζόπουλος φέρεται να έχει ηχογραφήσει περίπου 2.000 «μηνύματα» – διάρκειας 5-10 λεπτών το καθένα – όπου φέρεται να καταγράφει τα επίμαχα γεγονότα και τι είχε συμβεί, κατά την άποψή του, σε θέματα ύποπτων συναλλαγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο υλικό που συνοδεύει την περίπου 15 σελίδων ιδιόχειρη διαθήκη περιέχονται και φωτογραφίες από τραπεζικές θυρίδες τριών πολιτικών προσώπων, οι οποίες είναι γεμάτες με χρηματικά ποσά και τιμαλφή. Επιπλέον, προσδιορίζεται η εμπλοκή σε παράνομες συναλλαγές τριών άλλων προσώπων – ανάμεσα σε αυτούς κι ένας δικηγόρος – που είχαν επαφές με τους πολιτικούς στο πλαίσιο συνεννοήσεων για μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα, για τα οποία καταδικάστηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί