Μέχρι τις 17 Απριλίου θα διαρκέσει ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής με τίτλο «ΚΑΛΛΟΣ: Για Εμένα αυτό είναι Ομορφιά» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά online. Στείλε τη ζωγραφιά σου και θα είσαι κι εσύ ένας από τους καλλιτέχνες της επόμενης ψηφιακής έκθεσης του Μουσείου!

Μετά την περσινή επιτυχία της ψηφιακής πλατφόρμας https://kidscontest.cycladic.gr/ με 370.000 views και 42.000 μοναδικούς χρήστες, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί και φέτος παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας, όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου και Ειδικά Σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης) να λάβουν μέρος στον νέο παιδικό διαγωνισμό «ΚΑΛΛΟΣ: Για Εμένα αυτό είναι Ομορφιά».

Φέτος, μέσα από ένα παιχνίδι που θυμίζει παζλ, τα παιδιά καλούνται να σκεφτούν και να δημιουργήσουν την εικόνα που αποτυπώνει για εκείνα την ομορφιά. Διάλεξε τα υλικά και τα χρώματα που σου αρέσουν και δημιούργησε μέσα στο περίγραμμα του παζλ τί βλέπεις όμορφο με τα δικά σου μάτια! Στο τέλος του διαγωνισμού, το δικό σου κομμάτι παζλ θα «ενωθεί» με τα κομμάτια παζλ των άλλων παιδιών, σε μια ψηφιακή έκθεση!

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι τη φετινή χρονιά οι:

Ελένη Βερναδάκη – Κεραμίστρια

Μαίρη Κατράντζου – Σχεδιάστρια Μόδας

Χαρά Μαραντίδου – Εικαστικός, Designer και Αρχιτέκτονας

Ανδρέας Μελάς – Επιμελητής και Σύμβουλος Τέχνης

Μιχαήλ Πυργελής – Εικαστικός, Γλύπτης

Δρ. Λήδα Τσενέ – Ιδρύτρια Athens Comics Library

Περιμένουμε το έργο σου μέχρι τις 17 Απριλίου, ενώ στις 18 Μαΐου, την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, ξεκινά η ψηφιακή έκθεση ζωγραφικής όπου θα αναρτηθούν οnline όλα τα έργα των παιδιών!

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται και φέτος με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Παιδιά από την Καλαμάτα που

θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας!

Η ψηφιακή πλατφόρμα https://kidscontest.cycladic.gr/ όμως, δεν είναι μόνο ο διαγωνισμός: Τα παιδιά μπορούν να περιηγούνται σε αυτήν όλο τον χρόνο και να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες:

· ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΘΑΙΝΩ

Η ενότητα ΜΑΘΑΙΝΩ αποτελεί το εκπαιδευτικό τμήμα του παιδικού διαγωνισμού, όπου τα παιδιά μαθαίνουν, ψάχνουν και συζητούν, στο σχολείο ή στο σπίτι, θέματα που αφορούν την Ιστορία, την Τέχνη και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Οι δραστηριότητες αποτελούν πεδίο έμπνευσης, κινητοποίησης, προβληματισμού, συμμετοχής και έκφρασης.

· ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στην ενότητα αυτή, κάθε μήνα ανακαλύπτεις νέες δραστηριότητες!

– HOME ACTIVITIES. Ανακαλύπτεις δράσεις στις οποίες πειραματίζεσαι με διαφορετικές τεχνικές και με ποικίλα υλικά!

– SCHOOL ACTIVITIES. Βρίσκεις δραστηριότητες που σχεδιάζει το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για σένα και για το σχολείο σου!

– ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Φιλοξενούνται ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες για παιδιά ΑμεΑ, καθώς η τέχνη είναι και θα είναι πάντα για όλους!

O 9ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής και η ψηφιακή πλατφόρμα πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Λεπτομέρειες για το πώς θα λάβεις μέρος στον διαγωνισμό στο: https://kidscontest.cycladic.gr/

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4

106 74, Αθήνα Τ.: (+30) 210 7228321-3 cycladic.gr

Facebook.com/CycladicArtMuseum Instagram: @Cycladic_museum

LinkedIn: The Museum of Cycladic Art