Προετοιμασία 5΄
ΥΛΙΚΑ (για 600 γρ.)
300 γρ. προβρασμένα παντζάρια (βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ)
40 ml βαλσαμικό ξίδι
15 ml χυμός λεμονιού
3 κρόκοι αβγών
200 ml ελαιόλαδο χαμηλό σε οξύτητα (διαβάζουμε την ετικέτα να αναγράφει μέχρι 0,5% οξύτητα)
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα παντζάρια με ελάχιστο νερό, μέχρι να γίνουν πάστα. Προσθέτουμε τα αβγά, το ξίδι, το λεμόνι, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Καθώς χτυπάμε, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Σταματάμε το χτύπημα όταν αποκτήσει την υφή της μαγιονέζας.