Μαγιονέζα παντζαριού

Ταιριάζει τόσο με ψάρι όσο και με κρέας.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 5΄

ΥΛΙΚΑ (για 600 γρ.)

300 γρ.  προβρασμένα παντζάρια (βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ)

40 ml βαλσαμικό ξίδι

15 ml χυμός λεμονιού

3 κρόκοι αβγών

200 ml ελαιόλαδο χαμηλό σε οξύτητα (διαβάζουμε την ετικέτα να αναγράφει μέχρι 0,5% οξύτητα)

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα παντζάρια με ελάχιστο νερό, μέχρι να γίνουν πάστα. Προσθέτουμε τα αβγά, το ξίδι, το λεμόνι, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Καθώς χτυπάμε, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Σταματάμε το χτύπημα όταν αποκτήσει την υφή της μαγιονέζας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk