Προετοιμασία 5΄

ΥΛΙΚΑ (για 600 γρ.)

300 γρ.  προβρασμένα παντζάρια (βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ)

40 ml βαλσαμικό ξίδι

15 ml χυμός λεμονιού

3 κρόκοι αβγών

200 ml ελαιόλαδο χαμηλό σε οξύτητα (διαβάζουμε την ετικέτα να αναγράφει μέχρι 0,5% οξύτητα)

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα παντζάρια με ελάχιστο νερό, μέχρι να γίνουν πάστα. Προσθέτουμε τα αβγά, το ξίδι, το λεμόνι, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Καθώς χτυπάμε, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Σταματάμε το χτύπημα όταν αποκτήσει την υφή της μαγιονέζας.