Παρατήρησα τα σανδάλια που συνόδευαν το μπικίνι μιας νεαρής κατάξανθης κοπέλας με μακριά μαλλιά που έμοιαζαν με αυτά της Ραπουνζέλ. Σανδάλια γεμάτα κρύσταλλα Swarovski και πέρλες. Στα χέρια της διαμαντένια βραχιόλια, δαχτυλίδια με ογκώδη μπριγιάν και ένα ρολόι ογκώδες «τυλιγμένο» στα σμαράγδια. Είναι και αυτός ένας τρόπος να… κατεβαίνεις στην παραλία του «Four Seasons» για να απολαύσεις το μπάνιο σου.

Τα βλέμμα μου έπεσε ξαφνικά στο καντράν του κινητού ενός γνωστού κροίσου από το Ντουμπάι. Παρακολουθούσε μέσω Internet τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Ανασήκωσε την άκρη από το μανίκι της χειροποίητης κελεμπίας του και σχολίασε τα θλιβερά γεγονότα με τον φίλο του, ο οποίος απολάμβανε σαμπάνια Crystal ακριβώς δίπλα του.

Οι δύο άνδρες έμοιαζαν να ενδιαφέρονται περισσότερο για θέματα τα οποία αφορούν το φυσικό αέριο, τα LNG, την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Πολύ σύντομα άλλαξαν θέμα. Ο κροίσος με την κελεμπία έδειχνε με υπερηφάνεια κάτω από το ύφασμα τα Adidas του. Ιδια ακριβώς με αυτά που επιλέγει ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής, striker της Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ. (O super star λατρεύει επίσης τα ρούχα Hermes.)

Η Θέκλα, η οποία είχε «στήσει αφτί» και παρακολουθούσε τη συζήτηση, με πληροφόρησε ότι ο Σαλάχ συνηθίζει να κατηφορίζει και εκείνος στο Ντουμπάι. Μια φωνή να μας παροτρύνει να απολαύσουμε ένα γκουρμέ πιάτο μάς αναστάτωσε ευχάριστα. Το γκαρσόνι ήταν Ελληνας. Ενα από τα πολλά παιδιά που εργάζονται στο Ντουμπάι.