Μοσχαρίσιος καβουρμάς με χυλοπίτες

O καβουρμάς γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα και είναι ένα υπέροχο κρεατοσκεύασμα αφού μπορεί επάξια να αντικαταστήσει κιμά ή κρέας και να γίνει ένα καταπληκτικό φαγητό.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης / Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 5’, Ψήσιμο 25′-30’

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

400 γρ. καβουρμά μόσχου

500 γρ. χυλοπίτες

2 μικρές κόκκινες πιπεριές

1 ξερό κρεμμύδι

1 φλιτζανάκι πολτό ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο

1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Αλάτι και κόκκινο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μέσα σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε τις χυλοπίτες να βράσουν για 10’, τις στραγγίζουμε σε κρύο νερό.

Στο μεταξύ, κόβουμε σε κομματάκια τον καβουρμά, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι, πρώτα το κρεμμύδι και μετά τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τον καβουρμά και το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε για 7’.

Τοποθετούμε τις χυλοπίτες μέσα σε ένα πήλινο που έχουμε ρίξει μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και μετά τη σάλτσα με τον καβουρμά και ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk