Ο πόλεμος στην Ουκρανία καλά κρατεί με τη Ρωσία να σφυροκοπά τη χώρα. ΕΕ και ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις κατά κύριο λόγο οικονομικού χαρακτήρα στον Πούτιν. Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ο οποίος είπε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να καταλάβει, όταν απειλεί με πυρηνικά όπλα, ότι και το ΝΑΤΟ είναι πυρηνική δύναμη.

Όταν ρωτήθηκε αν η απειλή που εξαπέλυσε ο Πούτιν, ότι η Δύση θα υποστεί «τέτοιες συνέπειες που δεν έχει βιώσει ποτέ στην ιστορία της», ισοδυναμεί με απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων, ο Λε Ντριάν απάντησε ότι έτσι το καταλαβαίνει ο ίδιος.

Και το ΝΑΤΟ είναι μια πυρηνική συμμαχία

«Ναι, νομίζω ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει επίσης να καταλάβει ότι και η Ατλαντική Συμμαχία είναι μια πυρηνική συμμαχία. Αυτά έχω να πω για αυτό το θέμα», απάντησε, στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1.

Ο Γάλλος υπουργός χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Πούτιν και προειδοποίησε ότι οι δυτικές κυρώσεις «θα πλήξουν την καρδιά» της Ρωσίας και θα στραγγαλίσουν την οικονομία της.