Την ανάπτυξη 7.000 αμερικανών στρατιωτών στην Ευρώπη διέταξε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μετά το διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν για τον πόλεμο στην Ουκρανία που βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο Μπάιντεν είπε ότι εξουσιοδότησε «την ανάπτυξη χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων που είναι βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη», στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Είπε, επίσης, ότι εξουσιοδότησε να σταλούν «πρόσθετες δυνάμεις των ΗΠΑ» στη Γερμανία ως μέρος της απάντησης του ΝΑΤΟ στη Ρωσία.

Σε αυτές περιλαμβάνεται μάλιστα ομάδα μάχης τεθωρακισμένων.

Καθησυχάζουν τους συμμάχους

«Θα αναπτυχθούν στη Γερμανία για να καθησυχάσουν τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ, να αποτρέψουν τη ρωσική επιθετικότητα και να είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν μια σειρά από απαιτήσεις στην περιοχή. Αναμένουμε να αναχωρήσουν τις επόμενες ημέρες» αποκάλυψε αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το CNN.

Σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν επανέλαβε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις «δεν εμπλέκονται και δεν θα εμπλακούν σε σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία».

«Οι δυνάμεις μας δεν πηγαίνουν στην Ευρώπη για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, αλλά για να υπερασπιστούν τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και να καθησυχάσουν τους συμμάχους στην Ανατολή» πρόσθεσε.