Μεγάλο εκνευρισμό έχει προκαλέσει στην Άγκυρα η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την αντιπρόεδρο των Ηνωμένων πολιτειών Καμάλα Χάρις.

Τα πρωτοσέλιδα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων είναι ενδεικτικά.

Yeni Safak: «Ο Μητσοτάκης κατηγόρησε την Τουρκία στις ΗΠΑ: Ο Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις εξαπέλυσε ανυπόστατους ισχυρισμούς για την Τουρκία και ισχυρίστηκε πως κάνει
προβοκάτσιες στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ απέκρυψε πως η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά κι αυξάνει την ένταση στην περιοχή» αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης.

Sozu: «Ο Μητσοτάκης καταγγέλλει την Τουρκία στις ΗΠΑ: Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Κάμαλα Χάρις και ισχυρίστηκε πως η Τουρκία ασκεί επιθετική πολιτική στην περιοχή και μίλησε για προβοκατόρικες ενέργειες της Άγκυρας».

Νέος γύρος διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Σημειώνεται ότι αύριο Τρίτη θα λάβει χώρα στην Αθήνα ο νέος γύρος διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα να αναφερθεί ότι στη σκιά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, και ειδικά την Αλεξανδρούπολη των καλών διμερών σχέσεων, των κοινών γεωστρατηγικών συμφερόντων Αθήνας – Ουάσινγκτον και του αμερικανικού εμπάργκο στην Τουρκία για τα F-35, τα τουρκικά ΜΜΕ κατηγόρησαν εκ νέου τον πρωθυπουργό ότι «καταγγέλλει την Τουρκία στις ΗΠΑ».